ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη Γεωργιάδη-Παπαθανάση υπό τον Μητσοτάκη για την επένδυση της RWE

15:35 - 17 Φεβ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σύσκεψη Γεωργιάδη-Παπαθανάση υπό τον Μητσοτάκη για την επένδυση της RWE
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρακολούθηση της επένδυσης της RWE στη Δυτική Μακεδονία.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE, Dr. Rolf Martin Schmitz και ο διάδοχός του, Dr. Markus Krebber καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Eπιτροπής Oικονομίας και Eπενδύσεων του Ελληνογερμανικού Eπιμελητηρίου και σύμβουλος της RWE στην Ελλάδα, Γιώργος Πατεράκης.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της RWE Renewables GmbH, με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo).

Τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Στόχος είναι οι επενδύσεις, που αναμένεται να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ, να υλοποιηθούν σε ένα εύρος 3 έως 5 χρόνων. Η εκκίνηση της νέας αυτής εταιρικής μορφής, μάλιστα, αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο του 2021 ενώ στη φάση της κατασκευής και ανάπτυξης των πάρκων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 17 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.