ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέρνα Ενεργειακή: Εκτός λειτουργίας τα αιολικά έργα στο Τέξας

16:11 - 19 Φεβ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τέρνα Ενεργειακή: Εκτός λειτουργίας τα αιολικά έργα στο Τέξας
Περιορισμό λειτουργίας υπέστησαν τα τρία αιολικά έργα της Τέρνα Ενεργειακή στο Τέξας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520MW, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τρία αιολικά έργα δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Η Τέρνα Ενεργειακή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και εργάζεται επιμελώς για να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Ο Όμιλος Τέρνα Ενεργειακή διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό ανέρχεται σε 1.373 MW, ενώ διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 430 MW στην Ελλάδα. Επίσης, ο όμιλος αναπτύσσει επιπλέον έργα συνολικής ισχύος 1200 MW στην Ελλάδα, τα οποία θα είναι έτοιμα προς κατασκευή μέσα στην επόμενη περίοδο και θα επιτρέψουν την επίτευξη του στόχου των 3.000 MW μέχρι το 2025. Σημειώνεται ότι ο όμιλος προωθεί δύο μεγάλα έργα αντλησιοταμίευσης, καθώς και σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τον ανωτέρω στόχο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 19 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.