ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ: Έναρξη του έργου παραλλαγής γραμμών μεταφοράς στην Πεντέλη

22:44 - 17 Μαρ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΔΜΗΕ: Έναρξη του έργου παραλλαγής γραμμών μεταφοράς στην Πεντέλη
Tη συμβασιοποίηση του έργου παραλλαγής Γραμμών Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης (400 kV) στη Νέα Πεντέλη, συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Διαχειριστή και της ανάδοχης εταιρείας «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ» στη Νέα Πεντέλη, παρουσία της δημάρχου Πεντέλης, κ. Δήμητρας Κεχαγιά.

Tο έργο περιλαμβάνει τη μετατόπιση τμημάτων δύο Γραμμών Μεταφοράς (Γ.Μ.) που διέρχονται από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης και έχει ορίζοντα υλοποίησης επτά μηνών. Το έργο έχει ενσωματωθεί στο Προκαταρκτικό Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 - 2030 και θα συγχρηματοδοτηθεί από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Το έργο είχε μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Διαχειριστή προ δεκαετίας, κατόπιν αιτημάτων από τον Δήμο Πεντέλης, αλλά εντάχθηκε στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (2021 – 2030) μόλις το περασμένο έτος. Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους, διασφαλίζοντας το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα των έργων του, όπου αυτό είναι εφικτό» τόνισε ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος & Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, ενώ η δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε ότι το όλο έργο μπαίνει στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. «Αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, καταφέραμε αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας.».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:29 - 17 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.