ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Energean: Μηδενικά ατυχήματα επί δύο χρόνια στην Ελλάδα

10:13 - 28 Απρ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Άριστες επιδόσεις στον τομέα της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας καταγράφει η Energean σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση με αφορμή την Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, η οποία τιμάται σήμερα 28 Απριλίου σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται,  «ο όμιλος της Energean συμπλήρωσε στη διάρκεια του 2020 πάνω από 12 εκατ. εργατοώρες χωρίς κάποιο ατύχημα που θα απαιτούσε την αποχώρηση του εργαζομένου από την εργασία του (Lost Time Injury) σε όλες τις περιοχές και τις δραστηριότητες ανά τον κόσμο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η ιδιαίτερα απαιτητική κατασκευή του FPSO “Energean Power” που ξεκίνησε σε ναυπηγείο της Κίνας και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 90% σε ναυπηγείο της Σιγκαπούρης, στην οποία κατά περιόδους έχουν απασχοληθεί ακόμη και περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι ημερησίως.»

Ειδικότερα στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η εταιρία «αυτό το διάστημα συμπληρώνονται δύο χρόνια χωρίς ατύχημα στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου, τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης Καβάλας και τα γραφεία της Αθήνας για τους εργαζόμενους της Energean καθώς και για το εργολαβικό προσωπικό. Η τάση παραμένει σταθερά πτωτική, παρά το γεγονός ότι στην περίοδο 2015-2019 πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο γεωτρητικό πρόγραμμα στην ιστορία του Πρίνου με την εκτέλεση 10 παρεμβάσεων σε γεωτρήσεις και τη διάνοιξη τριών νέων γεωτρήσεων στο κοίτασμα Έψιλον».

Παράλληλα η Energean σημειώνει ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης και μετάδοσης της πανδημίας COVID-19 σε όλους τους εργασιακού χώρους, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε όλες τις χώρες που ο όμιλος δραστηριοποιείται.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.