ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗΑΝ:Στην ΤΕΡΝΑ το έργο Φ/Β 50MW με το πρώτο PPA

08:40 - 27 Μαϊ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗΑΝ:Στην ΤΕΡΝΑ το έργο Φ/Β 50MW με το πρώτο PPA
Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το έργο των 50MW στη Μεγαλόπολη, της θυγατρικής της ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Είχε προηγηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού πέρσι το Νοέμβριο με προσφορές να υποβάλλονται από οκτώ εταιρείες: ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, Voltalia, Sunel και Dongfang.

Σημειώνεται ότι θα είναι και το πρώτο  έργο που θα προχωρήσει με διμερές συμβόλαιο πώλησης ρεύματος προς τη μητρική, στρατηγική που έχει ήδη εδώ και καιρό ανακοινώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα, μάλιστα,  με πηγές της εταιρίας το πρώτο PPA έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τίμημα κρίνεται από κύκλους της ΔΕΗΑΝ ιδιαίτερα καλό για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες καθώς έκλεισε περίπου στα € 23,5 εκατ. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με συστήματα μονού άξονα και bifacial πλαίσια. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός μέσης προς υψηλή τάσης για τη σύνδεσή του στο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για αποθέσεις κατά τη λειτουργία των ορυχείων παλαιότερα. Αναμένεται, δε,  να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022. 
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.