ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HENGAS: Ξεκινούν τα έργα δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Τρίπολη

09:08 - 11 Ιουν 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
HENGAS: Ξεκινούν τα έργα δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Τρίπολη
Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε Τρίπολη, Κόρινθο και Μεγαλόπολη με βάση όσα καταγράφηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 9 Ιουνίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το επενδυτικό πλάνο της HENGAS τερματίζει την ενεργειακή απομόνωση της Πελοποννήσου» που διοργάνωσε η Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου HENGAS.

Στην ενημερωτική εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, ο Συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HENGAS κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος άνοιξε την ημερίδα παρουσιάζοντας στοιχεία της εταιρίας και του χρονοδιαγράμματος του έργου κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις τρεις πόλεις της Πελοποννήσου, ήτοι στη Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και την Κόρινθο αναφέροντας ότι η επένδυση, το ύψος της οποίας μόνο για την Πελοπόννησο ανέρχεται σε 30 εκ. ευρώ, ξεκίνησε ήδη στη Μεγαλόπολη και ότι στην Τρίπολη αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Το Αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας παρουσιάστηκε στην πορεία της ημερίδας από τον Σύμβουλο Διοίκησης της HENGAS κ. Νίκο Κουτσογιάννη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην κεντρική ομιλία του τόνισε ότι «Ο στόχος της Κυβερνήσεως είναι να βγάλουμε την Πελοπόννησο από μια ενεργειακή απομόνωση, να προχωρήσουν τα έργα φυσικού αερίου όσο γίνεται πιο γρήγορα, να αλλάξουμε τελείως το ενεργειακό μείγμα της Πελοποννήσου και να αξιοποιήσουμε τους πολύ μεγάλους ευρωπαϊκούς πόρους, που το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μας εξασφαλίζει. Η απόφαση του κ. Πρωθυπουργού να είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα τρέξει την απολιγνιτοποίηση, μας οδηγεί να γεννήσουμε θέσεις εργασίας, μεγάλα έργα, απορρόφηση πόρων, και ένα πολύ καλύτερο μέλλον για όλους τους συμπολίτες μας».

«Θεμέλιο λίθο για μια έκρηξη αναπτυξιακή» χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την ενεργειακή αυτονομία της Πελοποννήσου για να συνεχίσει λέγοντας ότι «Η επανατοποθέτηση της Πελοποννήσου στον αναπτυξιακό και ενεργειακό χάρτη της χώρας υλοποιείται με τη γενικευμένη χρήση του φυσικού αερίου, που είναι μία από τις πιο ήπιες και φιλικές για το περιβάλλον μορφές ενέργειας». «Η Πελοπόννησος έχει δυνατότητες και πλέον έχει και όλα τα μέσα για να πρωταγωνιστήσει» τόνισε κλείνοντας το χαιρετισμό του.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας στο δικό του χαιρετισμό δήλωσε ότι «Η ανάπτυξη των δικτύων του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, η οποία θα επιτευχθεί με τις σοβαρές επενδύσεις που κάνει η HENGAS ύψους 30 εκ. ευρώ θα δώσει μια τεράστια ώθηση σε όλη την Περιφέρεια με πολλαπλά οφέλη. Τελικά το συνολικό όφελος για την Πελοπόννησο θα είναι πολλαπλάσιο των επενδύσεων που πραγματοποιεί η εταιρία και θα οδηγήσει άμεσα και έμμεσα στη δημιουργία χιλιάδων νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε όλο το φάσμα της οικονομίας».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης στην ομιλία του σχολίασε ότι το γεγονός ότι εντός της αίθουσας βρίσκονται εκπρόσωποι όλου του επιχειρηματικού και εμπορικού κομματιού των νομών της Αρκαδίας και της Κορινθίας «δείχνει πόσο πολύ ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος περίμενε αυτή την επένδυση».

Υπερθεματίζοντας στην συνέχεια, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, όταν έλαβε τον λόγο, δήλωσε «Αλλάζουμε εποχή, αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της Πελοποννήσου. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύουμε το περιβάλλον, ενισχύουμε την ανάπτυξη, μειώνουμε το κόστος παραγωγής».

Από τη μεριά του ο Συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης χαρακτήρισε το έργο κομβικό, το οποίο όπως δήλωσε «είναι η επιτομή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης».

Μεταφέροντας την εμπειρία της ΕΔΑΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία ο  Γενικός Διευθυντής της κ. Λεωνίδας Μπακούρας αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό της διείσδυσης του φυσικού αερίου, ύψους 64%, στο γενικό πληθυσμό των δύο ως άνω περιοχών και τόνισε ότι τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου είναι καθόλα ασφαλή σχολιάζοντας ότι στα 20 χρόνια διανομής του στις περιοχές της αδείας ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα.

Ως ιστορικό και εμβληματικό για την Πελοπόννησο χαρακτήρισαν το επενδυτικό έργο της HENGAS και οι λοιποί παρευρισκόμενοι που έλαβαν το λόγο, οι οποίοι χαιρέτησαν το όραμα και την αξιοπιστία της εταιρίας.

Η HENGAS είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία διανομής φυσικού αέριου στην Ελλάδα που έχει λάβει όλες τις κατά νόμο αδειοδοτήσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Κύριος στόχος της HENGAS είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου σε κάθε γωνιά των περιοχών ευθύνης της, με ασφάλεια, οικονομία και αξιοπιστία, με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο της ΡΑΕ.

Η HENGAS στηριζόμενη στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την οικονομική ευρωστία της μητρικής της εταιρείας EDIL HELLAS υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για τους Δήμους Τρίπολης, Κορίνθου και Μεγαλόπολης για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Η έλευση του Φυσικού Αερίου  Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και την Κόρινθο σηματοδοτεί την ένταξη της Πελοποννήσου στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και το τέλος της μακρόχρονη αναμονής για ένα σημαντικό αριθμό καταναλωτών της Νότιας Ελλάδας, προκειμένου να  επωφεληθούν από τα προνόμια της χρήσης του Φυσικού Αερίου, ενώ συνάμα διαμορφώνει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.