ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράσεις από τη ΔΕΗ για τη στήριξη της κοινωνίας Κύριο

08:00 - 14 Ιουλ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Δράσεις από τη ΔΕΗ για τη στήριξη της κοινωνίας
Η ΔΕΗ, ως η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ελλάδα, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να εφαρμόζει δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Ιουλίου 2021

Κατά τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, το κοινωνικό της έργο διευρύνθηκε με συνεχείς πρωτοβουλίες. Στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης και των υπηρεσιών της, εφάρμοσε μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για τους ιδιώτες και επαγγελματίες πελάτες της και κανόνες για την προστασία εργαζομένων και καταναλωτών.

Στο ξέσπασμα της πανδημίας, πρόσφερε πολύ σημαντική βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τη δωρεά 5 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη αναγκών σε εξειδικευμένο προστατευτικό υλικό (μάσκες, προστατευτικές στολές, γυαλιά και άλλα αναλώσιμα υλικά). 40 τόνοι υλικού παραδόθηκαν στα νοσοκομεία της χώρας, για την προστασία γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Για την οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ανακοίνωσε και επικαιροποίησε πακέτα έκτακτων μέτρων όπως δωρεάν πάγιο για πελάτες χαμηλής τάσης, εκπτώσεις για ευάλωτους πελάτες, πελάτες ebill, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αντιλαμβανόμενη την μέγιστη ανάγκη για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μερίμνησε για τη διασφάλιση της πρόσβασής τους στην ενημέρωση και εξυπηρέτηση χωρίς φυσική παρουσία στα καταστήματα, μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της με:

◆ Τη διάθεση του νέου δωρεάν τηλεφωνικού αριθμού 800-900-1000. Το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης της ΔΕΗ λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, παρέχει πληροφορίες, ανταποκρίνεται σε αιτήματα σχετικά με υπηρεσίες και προϊόντα και διεκπεραιώνει με ασφάλεια συναλλαγές, που είναι αδύνατες για όσες κοινωνικές ομάδες δεν είναι εξοικειωμένες με τις νέες τεχνολογίες.

◆ Τη δυνατότητα προγραμματισμένου ραντεβού σε 74 καταστήματα και τη διεύρυνση ωραρίου έως τις 8 το απόγευμα σε 38 καταστήματα (Αθήνας, Κηφισιάς, Πειραιά, Ηρακλείου, Καλλιθέας, Πάτρας, Περιστερίου, Λάρισας, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Θεσσαλονίκης, Ανατ. Θεσσαλονίκης, Κορωπίου, Καλαμάτας, Κορίνθου, Τρίπολης, Ιωαννίνων, Σερρών, Βόλου, Λαμίας, Σύρου, Ρόδου, Καβάλας, Λέσβου, Ομόνοιας, Παγκρατίου, Κερατσινίου/Νίκαιας, Χανίων, Χαλανδρίου, Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Πύργου, Καλαμαριάς, Ελευσίνας, Αγρινίου, Ν. Ιωνίας, Αγ. Δημητρίου, Γλυφάδας και Ξάνθης).

◆ Τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΔΕΗ, όλο το εικοσιτετράωρο, μέσω της αυτόματης ψηφιακής βοηθού chatbot.dei.gr που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της (dei.gr) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, messenger, viber).

Με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών της και ενεργώντας με υπευθυνότητα, προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και τη διασφάλιση της επιχειρησιακής της συνέχειας. Ενσωμάτωσε στη λειτουργία της όλες τις οδηγίες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και έλαβε πρόσθετα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των μονάδων της, συμβάλλοντας στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Επανεξετάζει καθημερινά τα νέα δεδομένα και βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε να λαμβάνει και να προσαρμόζει τα προληπτικά μέτρα πρόληψης προστασίας για τους εργαζομένους της. Γίνεται η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που ρυθμίζει το καθεστώς της τηλεργασίας μέσω της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων λειτουργίας με γνώμονα την προστασία όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

areoplano

40 τόνοι υλικού παραδόθηκαν στα νοσοκομεία της χώρας…

Έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, η ΔΕΗ συνεχίζει να υλοποιεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα:

Δωρεά σε σωματεία για παιδιά

Μέσω της χριστουγεννιάτικης ενέργειας «Ένα με τα παιδιά» προχώρησε στη δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ σε 9 σωματεία για παιδιά: Δεσμό, ΕΛΕΠΑΠ, Ελίζα, Κιβωτό του Κόσμου, Μαζί για το Παιδί, Make a Wish, ΠΑΑΠΑΒ -πρώην ΠΙΚΠΑ, Παιδικά Χωριά SOS και Χαμόγελο του Παιδιού.

Περιβάλλον

Συμμετείχε έμπρακτα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης ηλεκτροδοτώντας 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass. Στις 22 Απριλίου, η ΔΕΗ έδωσε μια μεγάλη ανάσα για τη Γη, μειώνοντας κατά 8.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε μία μόνο μέρα. Τόσους όσους, δηλαδή, απορροφούν 368.663 ενήλικα δέντρα σε έναν ολόκληρο χρόνο. Παράλληλα συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις δράσεις της για την προστασία, τη διατήρηση και την ενίσχυση του φυσικού πλούτου της χώρας και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Ανακοίνωσε τη μετοχοποίηση του 5% των φωτοβολταϊκών έργων που θα κατασκευαστούν σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη προς όφελος των κατοίκων των λιγνιτικών περιοχών. Εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν οι νέες επενδύσεις, οι κάτοικοι των περιοχών θα μπορούν να συνεπενδύσουν μαζί με τη ΔΕΗ σε ένα ποσοστό της τάξεως του 5% αυτών των πάρκων. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αναμένεται να εκδώσει χρηματοοικονομικό εργαλείο, στα μερίδια του οποίου θα έχουν αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς οι κάτοικοι των περιοχών της απολιγνιτοποίησης (Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη). Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θα συμμετέχουν μαζί με τη ΔΕΗ στην επένδυση, απολαμβάνοντας τις αποδόσεις των έργων, που θα γίνουν στην περιοχή τους.

anemomili

Στις 22 Απρίλιου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, η ΔΕΗ ηλεκτροδότησε 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass.

Ανοικοδόμηση και ανακατασκευή σχολείων

Ανέλαβε μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους Ελασσόνας και Τιρνάβου την ανοικοδόμηση και ανακατασκευή 3 σχολικών μονάδων που υπέστησαν καταστροφικές ζημιές από τον σεισμό στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, προχώρησε στη χρηματοδότηση της μελέτης επισκευών και εκτέλεσης των κατασκευαστικών εργασιών του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου Ελασσόνας, καθώς και τη χρηματοδότηση της μελέτης-κατασκευής των δύο σχολικών μονάδων στην κοινότητα Δένδρων Τυρνάβου.

Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Στο πλαίσιο προαγωγής του πολιτισμού και ανάδειξης της εθνικής μας κληρονομιάς και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η ΔΕΗ έφερε στο φως έναν από τους πιο ιστορικούς χάρτες του Ελλαδικού χώρου, τον «Γεωγραφικό Πίνακα της Ελλάδας» του Άνθιμου Γαζή (εκδ. 1810) συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Ψηφιακό Αρχείο 1821». Πρόκειται για το 9ο από τα 10 σωζόμενα αντίτυπα του χάρτη σε όλο τον κόσμο που αποτελεί μέρος της συλλογής της ΔΕΗ.

Συνεργασία με τη διεθνή διαφάνεια

Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Διεθνή Διαφάνεια με σκοπό την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και εργαλείων που ενισχύουν την ακεραιότητα και προάγουν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της εταιρικής πολιτικής κατά της διαφθοράς. Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας-μηχανισμού για την υποδοχή και διαχείριση αναφορών («whistleblowing») στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ορίζοντας παράλληλα αρμόδιες υπηρεσίες της/στελέχη της που θα υποδέχονται και θα διαχειρίζονται τις αναφορές.

Ελαφρύνσεις σε όσους υπέστησαν διακοπές ρεύματος

Υλοποίησε πρόσθετες ελαφρύνσεις για όσους αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας τον Φεβρουάριο, ανακοινώνοντας επιπλέον έκπτωση στους λογαριασμούς τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.