ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρότερο το ΙΕΝΕ το 2020 παρά την πανδημία

10:37 - 15 Ιουλ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ισχυρότερο το ΙΕΝΕ το 2020 παρά την πανδημία
Τον πρωτοπόρο ρόλο του ως μια δεξαμενή σκέψης για τον τομέα της Ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη κατάφερε να ενισχύσει το 2020 το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Αυτό μεταξύ άλλων αναδεικνύει ο Ετήσιος Απολογισμός του ΙΕΝΕ για το 2020, ο οποίος παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση των Εταίρων του Ινστιτούτου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, κατά το 2020 το ΙΕΝΕ κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των μελών του, με οκτώ νέες κορυφαίες εταιρείες να προστίθενται στον κατάλογο των εταιρικών μελών του, ο οποίος πλέον ανέρχεται σε 90 οργανισμούς. Παράλληλα, αρκετοί μεμονωμένοι επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα (energy professionals) έγιναν μέλη του ΙΕΝΕ το 2020, με αποτέλεσμα το Ινστιτούτο να αριθμεί περισσότερους από 600 επαγγελματίες ενέργειας με ιδιότητα μέλους μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους. Σήμερα το σύνολο των μελών του Ινστιτούτου ανέρχεται σε 1.600 άτομα, τα οποία προέρχονται από όλες σχεδόν τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, τονίζοντας έτσι τον εξέχοντα ρόλο που σε περιφερειακό επίπεδο κατέχει το ΙΕΝΕ.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο κατόρθωσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19 και να φανεί ιδιαίτερα παραγωγικό παρά τις πρωτόγνωρες προκλήσεις. Το ΙΕΝΕ κατάφερε σε συνθήκες πανδημίας να διοργανώσει εξ αποστάσεως πλήθος εκδηλώσεων, ημερίδων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων αλλά και να ολοκληρώσει υψηλής σημασίας μελέτες και έρευνες, οι οποίες αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης και πληροφόρησης γύρω από τις εξελίξεις και τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα στη ΝΑ Ευρώπη. Κομβική υπήρξε η συμβολή των επιστημονικών επιτροπών που έχει σχηματίσει, κάθε μία εκ των οποίων εστιάζει σε μία διαφορετική πτυχή του ενεργειακού τομέα και παρακολουθεί υπό το δικό της πρίσμα τη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης. Τέλος, το ΙΕΝΕ υπήρξε το 2020 ενεργός κοινωνικός εταίρος, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία και την επιστημονική του τεκμηρίωση σε δημόσιες διαβουλεύσεις.

Το ΙΕΝΕ συνεχίζει να εκπληρώνει το όραμά του με την ίδια αποφασιστικότητα, δυναμική και αποτελεσματικότητα, καθώς και με νέες υπηρεσίες, όπως η παροχή πιστοποίησης για την έκδοση πράσινων ομολόγων (Green Bonds).

Μπορείτε να διαβάσετε τον Ετήσιο Απολογισμό του ΙΕΝΕ για το 2020, εδώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.