ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο:Οι εγγραφές για το δωρεάν e-σεμινάριο “Energy Scouts” ξεκίνησαν

16:11 - 20 Ιουλ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο:Οι εγγραφές για το δωρεάν e-σεμινάριο “Energy Scouts” ξεκίνησαν
Ένα ακόμη δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση, το «Energy Scouts», προγραμματίζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για μια περισσότερο «πράσινη», ενεργειακά, αγορά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του νέου τριετούς κύκλου του έργου «Young Energy Europe 2.0», το οποίο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, δεν τις επιβαρύνει οικονομικά, προβλέπει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και για τις εγγραφές ορίζει σειρά προτεραιότητας.

Το «Young Energy Europe 2.0» εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης, Κατασκευών και Ασφάλειας των Αντιδραστήρων της Γερμανίας και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα, το εν λόγω έργο υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

Μέσα από ένα τετραήμερο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το «Young Energy Europe 2.0», απευθύνεται σε νέους εργαζόμενους όλων των κλάδων της αγοράς και προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες ώστε να συμβάλουν ως «Energy Scouts» στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στις κύριες θεματολογίες του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

  • Η εισαγωγή στην προστασία του κλίματος
  • Η εξοικονόμηση πόρων
  • Η εξοικονόμηση ενέργειας.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να προσδιορίσουν τις κατάλληλες τεχνολογίες, μεθόδους και δράσεις που χρειάζονται, ώστε οι επιχειρήσεις τους να εξοικονομήσουν ενέργεια, με γνώμονα την «πράσινη» ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του διαδικτυακού σεμιναρίου θα διοργανωθούν ημερίδες (υβριδικές εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη), όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα εξηγήσουν το πως οι ίδιοι θα μπορέσουν να στηρίξουν τις εταιρείες τους ώστε να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις «Energy Scouts» με τις σφραγίδες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ όσοι διακριθούν θα συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις Energy Scouts, που πραγματοποιούνται στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, όλες οι επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, θα προβληθούν στις δράσεις επικοινωνίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που αφορούν στο Έργο «Young Energy Europe 2.0».

Το κοινοτικό έργο υποστηρίζουν στην Ελλάδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/young-energy-europe-ii-ekpaideytiko-programma-gia-tin-exoikonomisi-energeias-stin-epicheirisi?no_cache=1 και https://dual.com.gr/young-energy-europe/ ή μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail [email protected] ή στα τηλέφωνα 210 6419036 και 2106419028.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.