ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εγρήγορση για τα ενεργειακά δίκτυα - Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ

11:27 - 01 Αυγ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σε εγρήγορση για τα ενεργειακά δίκτυα - Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ
Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας έκτακτη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Σκρέκας για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα, στην οποία συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της ΡΑΕ και στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΣΦΑ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκρέκας στο περιθώριο της διαδικτυακής συνέντευξης για την παρουσίαση του νέου «εξοικονομώ» την περασμένη Πέμπτη είχε τονίσει ότι όλα τα αναγκαία μέτρα έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του εφοδιασμού της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια τις μέρες του καύσωνα. 

«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα εφοδιασμού της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε ο κ. Σκρέκας που σημείωσε ότι τις  προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις με τους φορείς της αγοράς (ΡΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ) προκειμένου να εκτιμηθεί το διαθέσιμο παραγωγικό δυναμικό και οι προβλέψεις για τη ζήτηση ρεύματος. 

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης της ζήτησης καθώς οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής είναι σε ετοιμότητα ενώ το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου έχει ενισχυθεί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το Φεβρουάριο.

«Είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας. Σημείωσε δε ότι σε λειτουργία τίθενται και οι λιγνιτικές μονάδες, γεγονός που όπως τόνισε ο ίδιος αποδεικνύει την αναγκαιότητα έγκρισης του μηχανισμού εφεδρείας που έχει ζητήσει η χώρα μας από την ΕΕ. «Χρειαζόμαστε τους λιγνίτες και υπάρχουν αυτές οι έκτακτες συνθήκες και αποδεικνύεται ότι χρειάζεται ο μηχανισμός της στρατηγικής εφεδρείας μέχρι να την αντικαταστήσουμε την ισχύ τους, ανέφερε.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.