ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέκταση του φυσικού αερίου στην Αργολίδα-Προγραμματισμός για Καλαμάτα και Σπάρτη

22:21 - 12 Οκτ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Επέκταση του φυσικού αερίου στην Αργολίδα-Προγραμματισμός για Καλαμάτα και Σπάρτη
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας υπογράφεται η πρόσκληση προς την ΔΕΔΑ για τη σύνδεση Ναυπλίου και Άργους, με το δίκτυο της διανομής του φυσικού αερίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας με τον Μάριο Τσάκα, διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε, πως θεωρείται δεδομένο ότι η ΔΕΔΑ θα αναλάβει την κατασκευή των αγωγών προς τις δύο πόλεις της Αργολίδας, έργο στο οποίο η Περιφέρεια θα συνδράμει με το 40% της δαπάνης, απ’ την πίστωση των 20 εκατ. ευρώ που διαθέτει για το σκοπό αυτό.

Αμέσως μετά θα εξεταστεί και το έργο που αφορά στην επέκταση προς την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, σύμφωνα με δήλωση του κ. Νίκα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών του ΔΕΣΦΑ, Γιάννη Χωματά και τον επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων Φερνάντο Καλλιγά, ο Παναγιώτης Νίκας, έλαβε την διαβεβαίωση ότι και οι δύο πόλεις θα μπουν στον προγραμματισμό του εν λόγω φορέα, για την επέκταση του αγωγού από τη Μεγαλόπολη.

Όπως σημειώθηκε, ωστόσο, προς το παρόν -μέχρι την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς από τη Μεγαλόπολη προς τις δύο πόλεις- υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και στα δύο πόλεις, χώρων αποθήκευσης του αερίου (LNG ή CNG, δηλαδή υγροποιημένου ή συμπιεσμένου) και στη συνέχεια να ακολουθήσει η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων διανομής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.