ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eλλάδα: Παραμένουμε η ακριβότερη χώρα στις χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας Κύριο

09:50 - 17 Νοε 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Eλλάδα: Παραμένουμε η ακριβότερη χώρα στις χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το ράλι τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τη χώρα μας να παραμένει στη κορυφή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών εκφράζουν την άποψη ότι αυτό το ράλι των τιμών θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό τόσο για το υπόλοιπο του Νοεμβρίου όσο και τον Δεκέμβριο. Παράγοντες της αγοράς, συμπληρώνουν δε, πως ο Δεκέμβριος θα είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας καθώς λόγω της ιδιομορφίας της εγχώριας αγοράς, οι ποσότητες φυσικού αερίου που ενδεχομένως αγοραστούν τον τελευταίο μήνα της χρονιάς θα γίνουν με τιμολογήσεις του προηγούμενου μήνα.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα με βάση τα στοιχεία του energylive εμφανίζεται και πάλι η ακριβότερη στις ευρωπαϊκές χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας με χθεσινή τιμή στα 254,33 ευρώ/MWh. Ακολουθούν η Ρουμανία με 248,46 ευρώ/MWh, η Βουλγαρία με 248,09 ευρώ, η Ιταλία με 244,99 ευρώ, η Ουγγαρία με 244,03 ευρώ, ενώ στις φθηνότερες χώρες συγκαταλέγονται με 123,95 ευρώ/MWh, η Γερμανία με 180,6 ευρώ, η Ολλανδία με 197,46 ευρώ, η Ισπανία και Πορτογαλία με 194,84 ευρώ/MWh.

Η  κυβέρνηση μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε υψηλότερες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Δεν αποκλείεται, όπως άλλωστε έχει αφήσει ανοικτό ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, αν παραστεί ανάγκη να αυξηθεί περαιτέρω η ενίσχυση των νοικοκυριών κι επαγγελματιών της χαμηλής τάσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.