ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Schneider Electric για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «Diversity Leader 2022»

12:44 - 02 Δεκ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η Schneider Electric για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «Diversity Leader 2022»
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, και αναγνωρισμένη ως η πιο βιώσιμη εταιρεία παγκοσμίως για το 2021 από τον οργανισμό Corporate Knights, διακρίθηκε για άλλη μια φορά ως ‘Diversity Leader’ στο πλαίσιο της υψηλού κύρους ετήσιας έρευνας, που διεξάγεται από τους Financial Times και την εταιρεία ερευνών Statista.

Η Schneider Electric διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 66η θέση στην συνολική κατάταξη, ανάμεσα σε 850 εταιρείες που κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην έρευνα Financial Times Diversity Leaders 2022,  και την 5η θέση μεταξύ των εταιρειών του κλάδου της. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η Schneider Electric διακρίνεται καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις στην κατάταξη αυτή, μια αντανάκλαση των συνεχών προσπαθειών που καταβάλει η εταιρεία για την προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της εξάλειψης των αποκλεισμών στο δυναμικό της εταιρείας και στους 128.000 υπαλλήλους της παγκοσμίως.

Η ετήσια κατάταξη των Financial Times στοχεύει στην αξιολόγηση της επιτυχίας των εταιρειών στην προώθηση κάθε τύπου διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο και διαμορφώνεται μέσω ανεξάρτητης έρευνας που συμπεριλαμβάνει περισσότερους από 100.000 συμμετέχοντες, από εταιρείες με τουλάχιστον 250 εργαζομένους, σε 16 ευρωπαϊκές χώρες. Όσοι συμμετείχαν στη έρευνα ερωτήθηκαν σχετικά με το κατά πόσο πιστεύουν ότι ο εργοδότης τους προωθεί τη διαφορετικότητα σε επίπεδο ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, ειδικών αναγκών και σεξουαλικού προσανατολισμού (LGBTQ+). Επιπλέον, τους δόθηκε η ευκαιρία να αξιολογήσουν και άλλους γνωστούς εργοδότες του κλάδου τους σχετικά με την διαφορετικότητα. Οι 850 εταιρείες που έλαβαν τις υψηλότερες βαθμολογίες αναγνωρίστηκαν ως ‘Diversity Leaders’.

Η Schneider Electric έχει δεσμευθεί στο να ενθαρρύνει  την διαφορετικότητα, την ισότητα και την ενσωμάτωση μεταξύ των μελών του ανθρώπινου δυναμικού της. Νωρίτερα το 2021 η Εκτελεστική Επιτροπή της Schneider Electric, υπεύθυνη για την καθημερινή διαχείρηση της εταιρείας, ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο στο πεδίο της ισότητας των φύλων καθώς πλέον 44% των μελών του είναι γυναίκες. Επίσης, στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων βιοσημότητας της Schneider για το 2025 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση της γυναικείας παρουσίας στην εταιρεία, σε επίπεδο νέων προσλήψεων αλλά και σε επίπεδο ηγεσίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από άλλες πρόσφατες βραβεύσεις της Schneider Electric, συμπεριλαμβανομένων και των βραβείων από την WeQual και το Bloomberg, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.