ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου

13:58 - 02 Δεκ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εγκαινίασε τη δεύτερη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου στις 29 Νοεμβρίου 2021.

Η δεύτερη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Έχει σχεδόν 2000 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες που συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν πώς να προχωρήσουμε στη μετάβαση σε μια οικονομία καθαρού υδρογόνου στην ΕΕ και πέρα από αυτήν.

Η προεδρος έκανε την εναρκτήρια ομιλία, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το καθαρό υδρογόνο θα έχει κεντρική θέση στην κλιματικά ουδέτερη οικονομία του μέλλοντος… Στις αρχές του τρέχοντος έτους, περισσότερα από 200 νέα έργα υδρογόνου έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως. Το 55 τοις εκατό είναι στην Ευρώπη».

 
 «Πρέπει να κλιμακώσουμε την παραγωγή καθαρού υδρογόνου, να επεκτείνουμε τις εφαρμογές της και να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο όπου η ζήτηση και η προσφορά αλληλοτροφοδοτούνται και μειώνουν τις τιμές».

Η European Clean Hydrogen Alliance θα παρουσιάσει έναν αγωγό βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων για τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών και υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η εστίαση θα είναι στον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ σχεδιάζει να φτάσει σε τουλάχιστον 6 γιγαβάτ ηλεκτρολύτες υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές έως το 2024. Επίσης, υπάρχει ο στόχος να κλιμακωθούν έως και τα 40 γιγαβάτ έως το 2030.

Συνεργασία καθαρού υδρογόνου
Η φετινή εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης τη δημόσια έναρξη της εταιρικής σχέσης Clean Hydrogen. Πρόκειται για τον διάδοχο της κοινής επιχείρησης κυψελών καυσίμου και υδρογόνου (FCH JU).

Μαζί με την European Clean Hydrogen Alliance, η εταιρική σχέση για το καθαρό υδρογόνο θα είναι ζωτικής σημασίας για την εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για το υδρογόνο.

Η συνεργασία έλαβε τη χρηματοδότησή της στο πλαίσιο του Horizon Europe , η οποία έφτασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Θα υποστηρίξει την έρευνα για το υδρογόνο και θα προωθήσει την ανάπτυξη τεχνολογιών για αυτό.

Το υδρογόνο, προορίζεται ιδίως για τομείς που δύσκολα απανθρακοποιούνται, όπως η ναυτιλία.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν επίσης οι ευκαιρίες για την παραγωγή και χρήση καυσίμων με βάση το υδρογόνο και το υδρογόνο. Επιπλέον, θα μιλήσουν για το πώς το εν λόγω καύσιμο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.