ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Schneider Electric: Αναγκαία η παροχή εφεδρικής ισχύος στις κατοικίες Κύριο

09:00 - 24 Ιαν 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Schneider Electric: Αναγκαία η παροχή εφεδρικής ισχύος στις κατοικίες
Παρότι οι διακοπές ρεύματος δεν αποτελούν νέο φαινόμενο για τις οικιστικές περιοχές, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η συχνότητα και η σοβαρότητά τους αυξάνεται, ωθώντας τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους ηλεκτρολόγους να λάβουν μέτρα για την ανάπτυξη συστημάτων παροχής εφεδρικής ισχύος με σκοπό την προστασία σημαντικών συσκευών, μηχανημάτων και συστημάτων.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Δεκεμβρίου 2021

Ευάλωτα δίκτυα, κλιματική αλλαγή και υπερφόρτωση

Διάφορα περιστατικά καταδεικνύουν πόσο ευάλωτα είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο και γενικότερα προβλέπεται ότι οι διακοπές ρεύματος θα είναι ολοένα πιο συχνές και σοβαρές.

Για παράδειγμα σύμφωνα με το άρθρο του New Scientist: «Το δίκτυο της Βόρειας Αμερικής που είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο στον κόσμο, είναι κατακερματισμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Διασχίζει σύνορα και ρυθμιστικές ζώνες, και δεν έχει έναν μόνο ιδιοκτήτη ή διαχειριστή. Το χρησιμοποιούν πάνω από 3.100 επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Άλλα δίκτυα ηπειρωτικής κλίμακας παρουσιάζουν παρόμοιες αδυναμίες… Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μια χώρα μπορεί να ακινητοποιηθεί από δύο δέντρα που πέφτουν έξω από τα σύνορά της». Η κλιματική αλλαγή αναμένεται, επίσης, να αυξήσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ακραίων καιρικών συνθηκών, ασκώντας ακόμα περισσότερη πίεση στην ηλεκτρική υποδομή. Ένας συνδυασμός υψηλότερων μέσων θερμοκρασιών, πιο καταστροφικών καταιγίδων και αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Επιπλέον, η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας αυξήθηκε κατά 2,3% το 2018. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας. «Η ηλεκτρική ενέργεια συνεχίζει να θεωρείται το «καύσιμο» του μέλλοντος, με την παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας να σημειώνει αύξηση κατά 4% το 2018 σε πάνω από 23.000 [τεραβατώρες]», αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Πώς τα UPS προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και προστασία

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι σαφές ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν την απειλή μιας διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος οποιαδήποτε στιγμή. Ταυτόχρονα, εγκαθιστούν ολοένα περισσότερες συσκευές και συστήματα που βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία τους, όπως μεταξύ άλλων: στόρια, γκαραζόπορτες, ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, συστήματα ασφάλειας, αντλίες νερού, μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό.

Όλες αυτές οι συσκευές και τα συστήματα συμβάλλουν στην άνεση, την ασφάλεια και την προστασία ενός σπιτιού, ταυτόχρονα, όμως, απαιτούν προστασία ισχύος. Οι ηλεκτρολόγοι και οι εργολάβοι είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για να ενημερώσουν τους πελάτες τους σχετικά με το πώς τα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) μπορούν να παρέχουν προστασία με εφεδρικές μπαταρίες, εξασφαλίζοντας τη συνεχή λειτουργία των συσκευών και προσφέροντας συγχρόνως ευκολία και ξεγνοιασιά.

Η APC by Schneider Electric διαθέτει μια ευρεία σειρά επιλογών UPS για την αντιμετώπιση των περισσότερων οικιακών αναγκών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων έξυπνου σπιτιού. Μπορείτε να συζητήσετε με τον ηλεκτρολόγο σας σχετικά με τις επιλογές που ενδείκνυνται για την περίπτωσή σας, έτσι ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι την επόμενη φορά που θα κοπεί το ρεύμα.

Οι ηλεκτρολόγοι μπορούν να επισκεφτούν το δίκτυο συνεργατών της Schneider Electric όπου θα βρουν αποκλειστικές πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν περισσότερους οικιακούς πελάτες, ενώ μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο, έχοντας πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να προετοιμάσουν πλήρως τους πελάτες τους για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 24 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.