ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Υπερδιπλάσια κέρδη το 2022-Τι ανέφερε για την ειδική εισφορά Κύριο

16:37 - 02 Ιουν 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μυτιληναίος: Υπερδιπλάσια κέρδη το 2022-Τι ανέφερε για την ειδική εισφορά
Αποστάσεις από τις απόψεις περί υπερεσόδων των καθετοποιημένων παραγωγών - παρόχων ρεύματος πήρε ο επικεφαλής της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, τονίζοντας πάντως ότι οι προωθούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για το όλο ζήτημα δε θα έχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα του ομίλου.

Η Mytilineos, όπως τόνισε, έχει εξαιρετικά στελέχη στον τομέα της ενέργειας και φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από τον ανταγωνισμό. 

Πάντως, ο κ. Μυτιληναίος σχολίασε με νόημα ότι η εταιρεία «τον χαρακτηρισμό υπερκέρδη δεν τον παραδέχεται» αναφερόμενος στο θέμα της ειδικής εισφοράς που καλούνται να καταβάλουν οι παραγωγοί ενέργειας. Στις δυτικές οικονομίες, ανέφερε, αυτή η παραδοχή δεν φέρνει υπερκέρδη και πρόσθεσε ότι αν το θέμα τεθεί διαφορετικά ως μια συνεισφορά σε μια έκτακτη συνθήκη όπως είναι αυτή που διανύουμε, θα μπορούσε να γίνει μια άλλη συζήτηση. «Να σου λένε όμως ότι φέρε από αυτά που έκλεψες, εμείς δεν μπορούμε να το δεχτούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν κινδυνεύει από τη φορολόγηση των κερδών των ηλεκτροπαραγωγών και ότι έχει γίνει πρόβλεψη στα αποτελέσματα για την καταβολή τους. «Όταν πριν 1,5 χρόνο, η ελληνική αγορά εναρμονίστηκε με το μοντέλο του target model, η εταιρεία τήρησε τις επιταγές της ενιαίας αγοράς επακριβώς, δεν το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει πρακτικές που θα απέφεραν αθέμιτα κέρδη και έκανε ότι όριζε ο νόμος», σημείωσε. Γι’ αυτό όπως είπε, έχει ελεγχθεί δέκα φορές. 

Αισιοδοξία για τα οικονομικά αποτελέσματα 

Παράλληλα σημείωσε σε σχέση με τους οικονομικούς στόχους της εταιρείας ότι η αρνητική διεθνής συγκυρία δε θα φέρει ανατροπές  τους στόχους για το 2022 κι έτσι, όπως έχει προβλεφθεί, η Mytilineos θα παρουσιάσει υπερδιπλάσια κέρδη από το 2020 (σ.σ. 130 εκατ. ευρώ) κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο θα επιτευχθεί ο διπλασιασμός αλλά και είναι πάνω από τις προβλέψεις των 260 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το επενδυτικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ όντας διπλάσιο από το 2021, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα έργων βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης, η γενική συνέλευση αποφάσισε την διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ με ημερομηνία αποκοπής στις 24 Ιουνίου και καταβολή από την 1 Ιουλίου.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 23:31 - 02 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.