ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυσικό αέριο: Μια «ανάσα» πριν την λειτουργία ο αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας

13:37 - 02 Ιουλ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Φυσικό αέριο: Μια «ανάσα» πριν την λειτουργία ο αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ μαζί με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Αλεξάντερ Νικολόφ επιθεώρησαν τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας κοντά στο χωριό Στάρα Ζαγόρα.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο αγωγός είναι έτοιμος κατά 98% και θα εξασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου στη Βουλγαρία από τον νότο.

«Αυτό που είδαμε σήμερα εδώ είναι μια απολύτως ολοκληρωμένη γραμμή. Έχουν απομείνει μόνο δύο δοκιμές λογισμικού και η τεκμηρίωση. Είδα ήδη 42 αγωγούς να είναι γεμάτοι. Σήμερα είναι 1η Ιουλίου. Την 1η Ιουλίου ήταν η υπόσχεσή μας ότι αυτό θα γίνει και έγινε» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το Euronews.

Ο Πετκόφ έκανε λόγο για πραγματική διαφοροποίηση και εναλλακτική διαδρομή.

«Αυτός είναι ο τρόπος για να πετύχουμε την πραγματική διαφοροποίηση. Πράγματα όπως ο Turkish stream και άλλες ψευτοδιαφοροποιήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφοροποίηση. Εδώ έχουμε μια εναλλακτική διαδρομή έχουμε μια εναλλακτική διαδρομή για το φυσικό αέριο. Το αζέρικο φυσικό αέριο είναι πολύ πιο φτηνό από αυτό της Gazprom».

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας δήλωσε ότι η Βουλγαρία άρχισε να λαμβάνει τις πλήρεις ποσότητες φυσικού αερίου βάσει της συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν την 1η Ιουλίου. Η παράδοση γίνεται προσωρινά μέσω της Νέας Μεσημβρίας μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως ο αγωγός στη Στάρα Ζαγόρα, κάτι που αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.