ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκρέκας: Μικρότερο για την Ελλάδα το ρίσκο διακοπής ρωσικού αερίου

16:42 - 04 Ιουλ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σκρέκας: Μικρότερο για την Ελλάδα το ρίσκο διακοπής ρωσικού αερίου
Καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο ολικής διακοπής παροχής ρωσικού φυσικού αερίου εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των τριών κρατών-μελών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν το μικρότερο ρίσκο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής λίγη ώρα μετά τη σύγκλιση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ήδη έχει γίνει διπλασιασμός της αποθηκευτικής δυνατότητας της Ρεβυθούσας, έχει αυξηθεί η παραγωγή των λιγνιτικών εργοστασίων, ενώ εισάγεται και το εργοστάσιο Πτολεμαΐδα 5.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα προσωρινά να αποθηκεύσουμε στρατηγικά αποθέματα σε δεξαμενές της Ιταλίας. Φαίνεται ότι η χώρα μας είναι μεταξύ των 3 κρατών μελών που αντιμετωπίζουν το μικρότερο ρίσκο δυσμενών επιπτώσεων».

Βέβαια, προειδοποίησε ότι μια ολική αποκοπή θα πυροδοτούσε μεγαλύτερη έκρηξη της τιμής του φυσικού αερίου.

Ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην εγκατάσταση αεριοποίησης στη Ρεβυθούσα, λέγοντας πως δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αντικρίζει με αισιοδοξία ακόμα και το ενδεχόμενο αυτό. «Η Γερμανία αυτή τη στιγμή είναι ένα βήμα πριν προχωρήσει σε διακοπτόμενη παροχή φυσικού αερίου», επεσήμανε.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, είπε ότι επικαιροποιήθηκαν οι παρεμβάσεις στο εξαιρετικά δυσμενές σενάριο της πλήρους αποκοπής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.