ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IGI Poseidon: Στρατηγικός ρόλος του EastMed στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια

10:56 - 24 Νοε 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
IGI Poseidon: Στρατηγικός ρόλος του EastMed στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IGI Poseidon ΑΕ, κ. Fabrizio Mattana, μιλώντας στο «5ο Athens Investment Forum», περιέγραψε τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό ενεργειακό σκηνικό, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ενεργειακών υποδομών στον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IGI, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του αγωγού EastMed, καθώς θα διαφοροποιήσει τις πηγές, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού συνδέοντας τις διαθέσιμες πηγές ενέργειας με την Κεντρική Ευρώπη και θα συμβάλει θετικά στην ενεργειακή μετάβαση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεταφορά υδρογόνου. Το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο, όπως είπε ο κ. Mattana: «Υπάρχουν προκλήσεις ναι, αλλά μπορεί να γίνει», και συνεπώς μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στο μοτίβο της ενεργειακής μετάβασης και της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ.

 Ακόμα επεσήμανε ότι η IGI Poseidon δεσμεύεται να αποτελέσει μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσω της ανάπτυξης έργων ενεργειακής υποδομής, που μπορούν να συμβάλουν στη σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και τη μεταφορά πράσινης ενέργειας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.