ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σελόντα: Στα 0,02 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα του 2005

23:41 - 30 Ιουν 2006 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005, αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Σελόντα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου.

Δικαιούχοι του μερίσματος των κερδών της χρήσεως 2005 είναι οι κάτοχοι των μετοχών της εταιρείας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2006.

Από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2006 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος της χρήσης 2005.

Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τρίτη 29 Αυγούστου 2006.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε την έκδοση κοινού Ομολογιακού Δανείου διάρκειας 20 ετών, καθώς και τους όρους του δανείου ποσού 3,5 εκατ. ευρώ, που θα συναφθεί με την NovaBank.

Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγορά της εταιρίας Βίλλα Πρεσιέ (Ανώνυνος τουριστική ξενοδοχειακή εταιρεία), που θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο την απόκτηση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, που είναι ένα αστικό ακίνητο, νεοκλασικό, διατηρητέο κτίριο στην περιοχή της Πλάκας, το οποίο μετά τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες που απαιτούνται, θα αποτελέσει την έδρα και τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του Ομίλου Σελόντα.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε την απόκτηση ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προβεί σε αγορά 2.928.159 μετοχών κατ' ανώτατο όριο, εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα μηνών από την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 29 Ιουνίου 2006, οι οποίες αντιστοιχούν στο 10% του σημερινού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου.

Η κατώτατη τιμή αγοράς καθορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στο ποσό του 1 ευρώ ανά μετοχή και η ανώτατη στα 3 ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, οι μέτοχοι αποφάσισαν την ανάκληση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και την εκλογή νέου.

Η ανάκληση του Δ.Σ. έγινε για να εκλέξει η εταιρεία ως μέλος του Δ.Σ. τον κο Alsarraf Suleiman SS, General Manager της Σαουδαραβικής Εταιρείας Jazan Development Company, στρατηγικού μετόχου της Σελόντα. Έτσι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:

1.Βασίλειος Στεφανής του Κωνσταντίνου ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

2.Ιωάννης Στεφανής του Κων/νου, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

3.Ιωάννης Ανδριανόπουλος του Παναγιώτη, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

4.Ευάγγελος Πίπας του Νικολάου, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

5.Alsarraf Suleiman SS , ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

6.Ευάγγελος Γαλούσης του Γεωργίου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

7.Δήμητρα Τζουρμακλιώτου του Χρήστου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.