ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σελόντα: Υπέγραψε μνημόνιο (ΜOU) με τις τράπεζες

15:04 - 09 Σεπ 2013 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η Εταιρεία και οι Τράπεζες συμφώνησε τους όρους με τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιοργάνωσης.

Σε συμφωνία με τις τράπεζες έχει έρθει η Σελόντα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τη προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία εγκαίρως είχε υποβάλλει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης  όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες με βασικές παραμέτρους του προγράμματος την η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων , την μετατροπή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών δανείων σε μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα και η διαμόρφωση χρηματοοικονομικών δεικτών που να μπορούν να τηρηθούν στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

 

Η Εταιρεία και οι Τράπεζες συμφώνησε τους όρους με τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιοργάνωσης και έχει ήδη  υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης (MOU), όπου θα περιγράφεται η διαδικασία της αναδιοργάνωσης η οποία  περιλαμβάνει την χορήγηση περιόδου ανοχής (stand still) για το σύνολο των υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων. Επομένως δεν υπάρχουν πλέον ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις αφού υπεγράφη η σύμβαση παράτασης αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων από όλες τις τράπεζες.

 

Η εταιρεία την 30.06.2013 είχε αποτελέσματα αρνητικά μεγαλύτερα από το 30% της καθαρής θέσης. Τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί ουσιαστικά από την σημαντική απομείωση της αξίας των βιολογικών αποθεμάτων

 

Η Διοίκηση του Ομίλου προβαίνει σε ενέργειες παραγωγικής αναδιοργάνωσης που στοχεύουν στην αύξηση της παραγόμενης βιομάζας, με την μείωση της διάρκειας εκτροφής και  την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των ιχθύων, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας. Επίσης επανασχεδιάζει την  παραγωγική δομή για την βελτιστοποίηση της απόδοσης, με βασικό στόχο την μείωση του κόστους και την βελτίωση της ρευστότητας της εταιρείας.

 

Παράλληλα η Εταιρεία έχει ξεκινήσει την διαδικασία αναδιοργάνωσης των δανειακών υποχρεώσεων, όπου θα βοηθήσει με ρευστότητα, και επομένως και την καλύτερη  παρακολούθησης της ανάπτυξης των αποθεμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 12 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.