ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπαν 7 εισηγμένες σε 100 πελάτες της Citigroup

12:07 - 18 Οκτ 2006 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Επαφές με περίπου 100 πελάτες της Citigroup, σε one-on-one συναντήσεις, είχαν επτά ελληνικές και μία κυπριακή εισηγμένες, στο πλαίσιο του Greek day που διοργάνωσε ο επενδυτικός οίκος, τη Δευτέρα.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι Fourlis, Τιτάν, Eurobank Properties, Motor Oil, J&PΑβαξ, Μηχανική, Νηρεύς και η κυπριακή Louis.

Fourlis (αγορά με τιμή στόχο τα 13,5 ευρώ)

Από την παρουσίαση προέκυψαν θετικές ειδήσεις, όπως η λειτουργία τρίτου καταστήματος IKEA στην Αθήνα μέχρι το 2010, η επιθετική επέκταση της αλυσίδας κατά το 2009 και 2010, η θετική πορεία των πωλήσεων των δύο υφισταμένων καταστημάτων, η αναμενόμενη ανάπτυξη του Intersport που για το 2007 θα ξεπεράσει το 17% και η λειτουργία ενός νέου κέντρου logistics.

Οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν πως υπάρχουν περιθώρια θετικής αναθεώρησης των προβλέψεών τους για την εταιρεία αλλά και για τη μετοχή, καθώς η Fourlis σχεδιάζει να ανοίξει 10 νέα IKEA μέχρι τα τέλη του 2010.

Τιτάν (αγορά με τιμή στόχο τα 49,5 ευρώ)

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων βρέθηκε η αμερικανική αγορά, όπου η Τιτάν παραμένει αισιόδοξη πως η επιβράδυνση των ακινήτων δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εργασίες της.

Ηδη, η τιμολόγηση του τσιμέντου δεν φαίνεται να επηρεάζεται, ενώ κάποιοι ανταγωνιστές της Τιτάν ανακοινώνουν ακόμα και αυξήσεις, που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο.

Δυναμική παραμένει και η ελληνική αγορά, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση, ενώ η είσοδος της Βουλγαρίας στην ΕΕ, το 2007, συμπίπτει με τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής της Τιτάν.

Eurobank Properties (αγορά με τιμή στόχο τα 17 ευρώ)

Η βασική είδηση των παρουσιάσεων ήταν πως η εταιρεία έχει στα «σκαριά» 10 έργα, συνολικού ύψους 173 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Properties έχει ήδη επενδύσει το 50% των κεφαλαίων 173 εκατ. ευρώ που άντλησε από τη δημόσια εγγραφή, ενώ η Citigroup εκτιμά πως και τα υπόλοιπα κεφάλαια θα έχουν αξιοποιηθεί στους επόμενους 12-18 μήνες.

Η μετοχή αποτελεί την πρώτη επιλογή της Citigroup στον ελληνικό κλάδο ακινήτων.

Motor Oil (αγορά με τιμή στόχο τα 25 ευρώ)

Κατά τις παρουσιάσεις η διοίκηση εξέφρασε την εκτίμηση πως τα περιθώρια διύλισης θα παραμείνουν πάνω από τα 50 δολάρια/τόνο.

Η διοίκηση ανακοίνωσε πως σχεδιάζει αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς της στα λιπαντικά στους 275 τόνους τα επόμενα 2-3 χρόνια, κάτι που αναμένεται να προσθέσει ένα δολάριο στο περιθώριο του ομίλου, καθώς και τη δεύτερη αναβάθμιση του διυλιστηρίου αργού.

Σε σχέση με τα σενάρια περί εξαγοράς από τη Lukoil, η διοίκηση τόνισε πως με δεδομένη τη σχέση που ήδη έχουν οι δύο εταιρείες (η Motor Oil αγοράζει το 30% των αποθεμάτων της σε αργό από τη ρωσική), μία τέτοια κίνηση θα είχε νόημα. Παρότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν συζητήσεις, η διοίκηση τόνισε πως πρόθεση των βασικών μετόχων είναι να διαθέσουν ένα 10,5% σε στρατηγικό επενδυτή.

J&P Αβαξ (δεν καλύπτεται)

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το ανεκτέλεστό της διαμορφώνεται στα 1,05 δισ. ευρώ, ενώ περαιτέρω έργα 180 εκατ. ευρώ αναμένεται να υπογραφούν στο τρέχον και το επόμενο τρίμηνο, ωθώντας το ανεκτέλεστο στα 1,24 δισ. ευρώ και το EV στο 2,6.

Hδιοίκηση εκτίμησε πως το περιθώριο κερδών προ φόρων του 6,5-7% θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα, με αποτέλεσμα, η Citigroupνα υπολογίζει το P/E του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας στο 8-9, έναντι 1-12 του ευρωπαϊκού κατασκευαστικού κλάδου.

Μηχανική (δεν καλύπτεται)

Η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε, διαθέτει ανεκτέλεστο 400 εκατ. ευρώ, ενώ περαιτέρω έργα 104 εκατ. ευρώ αναμένεται να υπογραφούν μέχρι το α΄ τρίμηνο του 2007, φέρνοντας το EVστο 1,6.

Το περιθώριο κερδών προ φόρων για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται στο 8-9%.

Η Μηχανική προβλέπει αύξηση των πωλήσεων και των κερδών κατά 30-50% για το 9μηνο και για το σύνολο του έτους αναμένει αύξηση των κερδών κατά 38%, στα 27 εκατ. ευρώ. Για το 2008, τα κέρδη αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Νηρεύς (δεν καλύπτεται)

Η διοίκηση παρουσίασε τη στρατηγική της για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και για εκλογίκευση του κόστους.

Όπως αναφέρθηκε, η Νηρεύς θα εμπλουτ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.