ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Αποστόλου: Στόχος να ευνοηθούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες

17:00 - 06 Αυγ 2015 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Β. Αποστόλου: Στόχος να ευνοηθούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες
Για τη συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το τι σημαίνει αυτή για τον ελληνικό λαό και τους αγρότες μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος τόνισε ότι δεν αγνοεί την ύπαρξη μιας δύσκολης διαδρομής, ωστόσο όπως είπε θα επιχειρηθεί στην πορεία να απαλυνθεί η επιβάρυνση των πολιτών.

Ο κ. Αποστόλου μιλώντας την Πέμπτη (6/8/2015) στην τηλεόραση του Mega τόνισε ότι «έχουμε αυτή τη συμφωνία, θα προσπαθήσουμε σε αυτή τη διαδρομή να απαλύνουμε την επιβάρυνσή τους, τη συμφωνία αυτή επώδυνα την υφίσταται όλος ο ελληνικός λαός όχι μόνο ο αγρότης».

Αναφέρθηκε όμως στο διαχωρισμό που έκανε και χθες ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν οι κατ' επάγγελμα αγρότες σε σχέση με όσους ασκούν το επάγγελμα συμπληρωματικά.

Σημείωσε ότι η υποχρέωση τήρησης βιβλίου εσόδων και εξόδων δεν θα φέρει ουσιαστική επιβάρυνση καθώς δεδομένου του υψηλού κόστους παραγωγής το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό και επομένως θα επέρχεται ενίσχυση, η οποία αναγνώρισε ότι θα φορολογείται αλλά σε αυτή ακριβώς τη διαδικασία η κυβέρνηση θέλει να ευνοηθούν οι κατ' επάγγελμα αγρότες.

Τέλος ανέφερε ότι θα δηλώνεται παράλληλα ένας μεγάλο μέρος της αξίας της αγροτικής παραγωγής, κάτι που θα σημαίνει ότι θα υπάρξει αισθητή αύξηση του ΦΠΑ που θα εισπράττει το Δημόσιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.