ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις- Κλειστές εθνικές οδοί και τελωνεία

11:49 - 22 Ιαν 2016 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις- Κλειστές εθνικές οδοί και τελωνεία
Αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων έχουν προγραμματίσει για σήμερα από τις 12.00 έως και τις 14.00 οι αγρότες του Έβρου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 τρακτέρ στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας, 150 στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σημεία στα οποία θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου.

Αναφορικά με τη συνάντηση της Πέμπτης στην Κομοτηνή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής σημείωσε ότι «η αντιπροσωπεία αγροτών του Έβρου είπαμε στον υπουργό πως είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο εφόσον η κυβέρνηση απορρίψει τις προτάσεις για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό των αγροτών. Χάνονται περιουσίες, οι άνθρωποι φεύγουν από την καλλιέργεια της γης και ο κ. Αποστόλου δε λέει να το καταλάβει. Αυτό που είδαμε και ακούσαμε από τον υπουργό, ήταν προκλητικές δηλώσεις για μη ελάφρυνση των αγροτών και ότι η δική του κυβέρνηση περνάει πιο ελαφριά τα μέτρα».
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία

Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμπο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μεγάλο Μοναστήρι -δηλαδή για μία απόσταση 31 χλμ - λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Την σχετική απόφαση έκανε γνωστή η ΓΑΔΘ με ανακοίνωσή της, και όπως αναφέρεται, από Πέμπτη και μέχρι νεοτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 351+000 (Κόμβο Πλατυκάμπου) μέχρι τη χ/θ 319+800 του Π.Α.Θ.Ε. (Ανισόπεδος Κόμβος Μεγάλου Μοναστηρίου).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

1. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].

3. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.