ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Επεξεργάζεται σενάρια για να αντιμετωπίσει τα τρακτέρ

12:49 - 08 Φεβ 2016 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κυβέρνηση: Επεξεργάζεται σενάρια για να αντιμετωπίσει τα τρακτέρ
Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται η κινητοποίηση των αγροτών για την κυβέρνηση, καθώς αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κάθοδο 20.000 τρακτέρ περίπου στην Αθήνα.

Πέρα όμως από το τριήμερο μπλόκο των αγροτών στο Σύνταγμα από την ερχόμενη Παρασκευή αυτό που «πονάει» περισσότερο είναι η απόφαση για επ’ αόριστον κλείσιμο δρόμων, τελωνείων και λιμανιών όλης της χώρας. Εφόσον κάτι τέτοιο γίνει θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία, που ήδη τελεί υπό την μέγγενη της αξιολόγησης.

Απέναντι στο κλίμα αυτό το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να επιφέρει ρωγμές στο μέτωπο των αγροτών αναδεικνύοντας πίσω από τα μπλόκα πολιτικές σκοπιμότητες. Επίσης με την κατάθεση μια σειράς προτάσεων το επόμενο διάστημα για το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση ευελπιστεί ότι θα καταφανεί ότι στα μπλόκα δεν εκφράζονται ενιαία, αλλά κυριαρχούν αγρότες - «ρετιρέ» που βλέπουν τα συμφέροντά τους να πλήττονται.  Το Μαξίμου αναζητά τρόπους για να δημιουργηθούν τριγμοί στα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς.

Πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι ειδικά σε ορισμένα μπλόκα κυριαρχούν στοιχεία της Χρυσής Αυγής που οδηγούν το αγροτικό κίνημα σε αδιέξοδο, επιλογές βίας (επιθέσεις σε βουλευτές κτλ) και μισαλλόδοξες θέσεις και υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν έντονα διαφορετικές απόψεις από μπλόκο σε μπλόκο σχετικά με τον απευθείας διάλογο.

Η εμμονή πάντως στον εξαντλητικό διάλογο είναι πάγια θέση της κυβέρνησης εκτιμώντας πως αν υπάρξει διχογνωμία σε αυτό το θέμα θα μπορέσει να αποκλιμακωθεί και η ένταση. Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι οι αγρότες θα πρέπει να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, έστω κι αν αυτή πέφτει στο κενό. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν αφενός να φέρουν τα άλλα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους αλλά και να καταδείξουν ενώπιον της Εθνικής αντιπροσωπείας στους αγρότες ότι λόγω της συμφωνίας του Αυγούστου για την παραμονή της χώρας στο ευρώ τα περιθώρια παροχών είναι πενιχρά.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 08 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.