ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε προσωρινή ύφεση το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων

10:14 - 26 Φεβ 2016 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Σε προσωρινή ύφεση το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων
Ενδείξεις μεταστροφής του κλίματος και αποκλιμάκωσης της έντασης της έντασης στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, προκύπτουν μετά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του μπλοκ της Νίκαιας με τον πρωθυπουργό.

Οι αγρότες μπορεί να επιμείνουν στην διεκδίκηση του συνόλου των θέσεών τους, όμως μετά και τη χθεσινή ημέρα, όπως σημειώνει το Μαξίμου, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι προκειμένου να κρατούν αποκλεισμένα τα εθνικά δίκτυα.

«Ο,τι έχουν πάρει είναι πρόκληση» σημειώνει στον Reporter κορυφαίος υπουργός, που είχε άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων στις οποίες η κυβέρνηση υπό τις παρούσες δεινές οικονομικές συνθήκες ικανοποίησε, όπως προσθέτει, πολλά από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η επισήμανση του αγροτοσυνδικαλιστή Β. Μπούτα, ο οποίος επισφραγίζοντας τον επίλογο των δυναμικών κινητοποιήσεων, συνόψισε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι οι αγώνες του προηγούμενου μήνα, αποτελούν παρακαταθήκη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με δεδομένο ότι το 54%, των αγροτών δηλώνουν μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο και το 92% μέχρι 10.000 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.