ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: Αρχές Μαΐου η απόφαση της ΕΕ για την ΚΑΠ

08:43 - 30 Μαρ 2018 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αποστόλου: Αρχές Μαΐου η απόφαση της ΕΕ για την ΚΑΠ
Η ΕΕ φαίνεται να συμφωνεί στη διατήρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα σημερινά επίπεδα, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στο 1ο συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) με θέμα «Ο αγροτικός τομέας της Ελλάδας μετά το 2020 και η νέα κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ».

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Αποστόλου είπε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Κορυφής στις 2 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε στους στόχους του ΣΑΣΟΕΕ, στην ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης του συνεταιριστικού κινήματος και στα βασικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και απαιτούν άμεσης αντιμετώπισης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο ΣΑΣΟΕΕ συγκροτήθηκε για να καλύψει το κενό της κεντρικής εκπροσώπησης των αγροτών και των οργανώσεών τους, για να υποστηρίξει τις συλλογικές δράσεις των παραγωγών και να διατυπώσει ενιαία θέση για τα μείζονα θέματα που αφορούν στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και για τα οποία «λαμβάνονται αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του Συνδέσμου υπογράμμισε πως «στηρίζεται καθαρά σε εισφορές των μελών του και  δεν έχει καμία μα καμία κρατική επιχορήγηση.

Επισήμανε ότι μέλη του Συνδέσμου είναι περισσότερες από 100 υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούν τζίρο που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά στα βασικότερα θέματα που απασχολούν στον αγροτικό τομέα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών που έχουν ως αποτέλεσμα «σημαντικό μέρος της αγροτικής παραγωγής να διακινείται χωρίς παραστατικά, με άμεση συνέπεια στα δημόσια έσοδα, στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, στις εξαγωγές αλλά και μεγάλο αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών των δικών μας επιχειρήσεων, των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και επιχειρήσεων οι οποίες ακόμα και το τελευταίο κιλό αγροτικού προϊόντος που διακινούν, το κάνουν με απόλυτα νόμιμο και ξεκάθαρο τρόπο».

Επίσης, αναφέρθηκε στις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων τονίζοντας πως «είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν οι έλεγχοι, να γίνουν ισοζύγια από τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε όλο το κύκλωμα διακίνησης των προϊόντων της κτηνοτροφίας, στο γάλα και στη φέτα, προκειμένου να προστατευθούν τα ελληνικά προϊόντα και το εισόδημα των Ελλήνων  κτηνοτρόφων και των Ελλήνων αγροτών και να γίνει μια περαιτέρω, πιο δυναμική προσπάθεια προώθησής τους στην αγορά».

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τζελέπης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης και το στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της GAIA Επιχειρείν Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:54 - 30 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.