ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: Τεράστιες οι δυνατότητες για ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα

19:25 - 30 Μαρ 2018 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αποστόλου: Τεράστιες οι δυνατότητες για ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα
Στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Ανατολική Αττική, για ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την ομιλία του από το βήμα του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση με τίτλο «Διάλογοι με την Ανατολική Αττική», που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.

«Να δούμε την πρωτογενή παραγωγή στην Ανατολική Αττική με άλλη ματιά, έξω από τα συνήθη παραγωγικά πρότυπα» είπε σχετικά, τονίζοντας πως τα υφιστάμενα αναπτυξιακά εργαλεία, τόσο του ΕΣΠΑ όσο και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, μπορούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός «ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης των νέων αγροτών παρελθόντων ετών και καταβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ενισχύσεις».

Υπογράμμισε πως η προκήρυξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις βρίσκεται σε εξέλιξη. «Στην Ανατολική Αττική είχαν υποβληθεί 20 επενδυτικά σχέδια συνολική δημόσιας δαπάνης περίπου 1 εκατ. ευρώ» τόνισε σχετικά.

Πρόσθεσε πως «υπογράφηκε η απόφαση για «στήριξη σε συστήματα ποιότητας» που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου δήλωσε πως «προετοιμάζεται η εφαρμογή συστήματος παροχής γεωργικών συμβουλών» που θα βελτιώσει την οικονομική και περιβαλλοντική διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς μέσω αυτού του προγράμματος θα «μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας».

Μιλώντας για τον κλάδο της αλιείας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σημείωσε ότι «έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για να ακυρωθούν μεγάλες αγκυλώσεις του παρελθόντος».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 30 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.