ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη συνάντηση Πιτσιόρλα-τευτλοπαραγωγών για τα οφειλόμενα

15:22 - 17 Ιαν 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κρίσιμη συνάντηση Πιτσιόρλα-τευτλοπαραγωγών για τα οφειλόμενα
Με εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών θα συναντηθεί ο αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας αύριο Παρασκευή, στις 10.00, στα γραφεία διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Μητροπόλεως 34).
Να υπενθυμίσουμε ότι οι τευτλοπαραγωγοί έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε κατάληψη των γραφείων της ζαχαροβιομηχανίας, ζητώντας συγκεκριμένες ημερομηνίες για την εξόφληση των οφειλόμενων τους.
 
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΒΖ οφείλει στους τευτλοπαραγωγούς 1,7 εκατ. ευρώ για την παραγωγή του 2018 και περί τις 600.000 ευρώ από την παραγωγή του 2017. Η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεσα ολοσχερής εξόφλησή τους, καθώς επίσης και πως η ενίσχυση για τη συνδεδεμένη καλλιέργεια όσο και οι απαιτήσεις για την παραγωγή των τεύτλων είναι απολύτως διασφαλισμένες.
 
Ωστόσο, οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν αναστατωμένοι διότι στις 30 Ιανουαρίου,  αναμένεται να κατατεθεί στο Δικαστήριο το αίτημα για υπαγωγή της εταιρείας στις πρόνοιες της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης του άρθρου 106δ. Αυτό σημαίνει πως οι τευτλοκαλλιεργητές θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι την κατάθεση της αίτησης, προκειμένου να μάθουν για το πότε θα τους δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται.
 
Σημειώνεται πως η κατάθεση της αίτησης, αρχικά επρόκειτο να γίνει στις 3 Ιανουαρίου, μετατέθηκε  για τις 15 του Γενάρη, για να πάει για τέλος του μήνα.
 
 Αν λοιπόν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου δεν υπάρξει στρατηγικός επενδυτής και εφόσον το Δικαστήριο εγκρίνει το σχετικό αίτημα που θα προβλέπει και γενναίο κούρεμα των υποχρεώσεων, η Τράπεζα Πειραιώς, ως η βασική πιστώτρια, θα είναι αυτή που αναλάβει την εξυγίανση της ζαχαροβιομηχανίας.
 
Το σχέδιο που θα ακολουθηθεί είναι η πώληση των ακινήτων της ΕΒΖ, δηλαδή τα εργοστάσια της Σερβίας, το ζαχαρουργείο στο Πλατύ και τα λοιπά βιομηχανικά ακίνητα, όπως και τα άλλου τύπου ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μετά την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου η ΕΒΖ θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση. 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:37 - 17 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.