ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

13:44 - 05 Φεβ 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες
Τετραμερή συνάντηση, υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, που από τις 28 Ιανουαρίου έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη και αργότερα το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση στο Σιδηρόκαστρο, έξω από το Λευκώνα και επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών.

Το αγροτικό μπλόκο στο σημείο έχει στηθεί από τις 28 Ιανουαρίου και κατά διαστήματα πραγματοποιούνται συμβολικοί αποκλεισμοί, ενώ τελικός προορισμός είναι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Βέροιας και στο ένα ρεύμα, αυτό με κατεύθυνση προς τη Βέροια, προχώρησαν σήμερα αγρότες στο εκεί μπλόκο.

Σε συμβολικές καταλήψεις του δημαρχείου, της εφορίας και υποκαταστήματος κεντρικής τράπεζας στο Λαγκαδά, προχώρησαν από τις 11 το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής. Αργότερα το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση στον Λαγκαδά θα συνεδριάσουν προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα στήσουν, από σήμερα κιόλας, αγροτικό μπλόκο στο Δερβένι.

Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να καταθέσουν άμεσα το νέο τους καταστατικό αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι σε πρόσφατη συνάντησή τους, υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να συστήσουν Ομοσπονδία και να αποτελέσουν θεσμικό όργανο και όχι απλώς μιας Συντονιστική Επιτροπή στην περιοχή.

Στη δυτική Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Καστοριά προχωρούν σε αποκλεισμό της εφορίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.