ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης: Ενισχύει τους τευτλοπαραγωγούς με 1,1 εκατ.ευρώ Κύριο

12:05 - 21 Απρ 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης: Ενισχύει τους τευτλοπαραγωγούς με 1,1 εκατ.ευρώ
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε στην κρατική ενίσχυση των τευτλοπαραγωγών, ύψους 1,1 εκατ.ευρώ.

Η απόφαση του υπουργείου που προβλέπει την ενίσχυση, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 19 Απριλίου και μέσω αυτής θεσπίζεται καθεστώς για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis). Οι δικαιούχοι είναι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής ζαχαρότευτλων και έχουν υποβάλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το 2018 και διατηρούν τουλάχιστον 0,1 εκτάρια (ha) ζαχαρότευτλων. Το ύψος του κατ' αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 850 ευρώ ανά εκτάριο (ha) καλλιέργειας ζαχαρότευτλων.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή επιχείρηση δυνάμενη να λογιστεί ενιαία με αυτούς, κατά το τρέχον έτος και τα δυο προηγούμενα οικονομικά έτη, ενισχύσεις ήσσονος σημασίας το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανομένης της χορηγούμενης με την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Αρμόδιος φορέας για την χορήγηση της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) είναι ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.