ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» για διοχέτευση €20 εκατ. στο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων

12:01 - 16 Δεκ 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Πράσινο φως» για διοχέτευση €20 εκατ. στο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων
Εγκρίνεται η πίστωση της πρώτης δόσης ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του αρμόδιου υπουργείου, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Η πίστωση αναμένεται να κατευθυνθεί στο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο συνολικός προϋπολογισμός του Ταμείου Αγροτικών Εγγυήσεων που συστήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ και δύναται να φτάσει τα 400. Σημειώνεται ότι το εν λόγω ποσό διατίθεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση Σχεδίων Βελτίωσης και για Μεταποίηση.

Ο κ. Βορίδης με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνει ενεργή υπόσταση στο πρώτο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα στην Ευρώπη χρηματοδοτικά εργαλεία αυτού του είδους στον αγροτικό τομέα το οποίο στοχευμένα έρχεται να καλύψει μέρος του χρηματοδοτικού κενού στον πρωτογενή τομέα.

Η υπογραφή της απόφασης αυτής έρχεται σε συνέχεια της δημοσίευσης της πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.