ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αραμπατζή: Δε θα αφήσουμε αναξιοποίητο τον εθνικό πλούτο της υδατοκαλλιέργειας

16:52 - 18 Δεκ 2019 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αραμπατζή: Δε θα αφήσουμε αναξιοποίητο τον εθνικό πλούτο της υδατοκαλλιέργειας
Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή και αναφέρθηκε στη σημασία αξιοποίησης ενός από τους «από τους πιο δυναμικούς τομείς της εθνικής οικονομίας, αυτόν της υδατοκαλλιέργειας».

Η κα Αραμπατζή συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη, Μαρία Σαλμά, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των φορέων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής ενώ επισκέφθηκε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, ιχθυογεννητικό σταθμό και συσκευαστήριο στον Αστακό και τον Μύτικα. 

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζει την αξία της υδατοκαλλιέργειας και γενικότερα της αλιείας και την εντάσσει στις στρατηγικές προτεραιότητές της», επισήμανε η κα Αραμπατζή και επαναβεβαίωσε ότι γνώμονας της πολιτικής της κυβέρνησης είναι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο με στόχους ως το 2030 μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5%, διπλασιασμό της παραγωγής στους 220 χιλιάδες τόνους και αύξηση των εξαγωγών με την αξία τους στο 1 δισ. ευρώ και την εξωστρέφεια στο 85% - 90%.

Προς αυτήν την κατεύθυνση αξιολογούμε επιτέλους και αξιοποιούμε το θαλάσσιο χωροταξικό, εξασφαλίζουμε  «ζωτικό χώρο» για νέες επενδύσεις, απλοποιούμε και βελτιστοποιούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης των περιοχών ολοκληρωμένης ανάπτυξης (ΠΟΑΥ) και τις αδειοδοτούμε», σημείωσε και επέρριψε ευθύνες στην απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία απέναντι στην αλιεία και ειδικότερα στην υδατοκαλλιέργεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

-στα αναπτυξιακά – επενδυτικά μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας – Θάλασσας, η απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων κινούνταν σε μονοψήφιο ποσοστό, 

-ενώ από τις 23 αιτήσεις για Περιοχές Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), δηλαδή για τις περιοχές όπου μπορούν να εγκατασταθούν μονάδες κι έτσι να προσελκύσουμε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε μόνο η μία.

Όλα αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον «εθνικό πλούτο» αναξιοποίητο. Η χώρα έχει αλλάξει πλέον εποχή», διαβεβαίωσε η υφυπουργός προαναγγέλλοντας ευρύ διάλογο με τους ανθρώπους της παραγωγής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που προτίθεται να επισκεφθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 18 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.