ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την καλλιέργεια βάμβακος και αραβοσίτου

11:37 - 07 Μαϊ 2020 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την καλλιέργεια βάμβακος και αραβοσίτου
«Πράσινο φως» στη συνέχιση του προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας των καλλιεργειών βάμβακος και αραβοσίτου έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς και επισταμένης προστασίας των καλλιεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτική και ποσοτική αύξηση της παραγωγής και κατ’ επέκταση το εισόδημα των αγροτών.

Το ΥΠΑΑΤ επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι για την προστασία των βαμβακοκαλλιεργειών με σκοπό την πρόληψη – αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών και κυρίως του πράσινου (Heliverpa armigera) και του ρόδινου (Pectinophora gossypiella) σκουληκιού διατίθενται ποσά σε 20 Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Δυτικής Ελλάδος.

Παράλληλα και για την προστασία των καλλιεργειών αραβοσίτου εγκρίθηκε η παρακολούθηση του επιβλαβούς οργανισμού Diabrotica virgifera Le Conte me, με παγίδες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε 17 Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.