ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 100 εκατ. ευρώ το σύνολο των καταστροφών στη Θεσσαλία

11:16 - 06 Οκτ 2020 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στα 100 εκατ. ευρώ το σύνολο των καταστροφών στη Θεσσαλία
Για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες θεομηνίες λόγω της κακοκαιρίας του "Ιανού", μίλησε στο MEGA ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίων, Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους αγρότες και κτηνοτρόφους από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι έχουν τελειώσει οι καταγραφές των απωλειών ζωικού κεφαλαίου και ότι ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τη δήλωση ζημίας που έπρεπε να κάνουν οι παραγωγοί.

Ο αρμόδιος υπουργός εκτίμησε ότι υπάρχει 100% ζημία σε περίπου 300.000 στρέμματα και υπάρχει μερική ζημία σε μια έκταση περίπου 250.000 στρεμμάτων που κυμαίνεται από το 50% έως το 70% της παραγωγής, ενώ σημείωσε πως η κύρια παραγωγή ήταν βαμβάκι, καλαμπόκια και σταφύλια.

Για την αποκομιδή των νεκρών ζώων, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι είναι ευθύνη της Περιφέρειας και ότι θα κατατεθεί τροπολογία για την αποζημίωση του 100% της καταστροφής των παραγωγών, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των καταστροφών στην περιοχή αναμένεται να φτάσει στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.