ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown: Πώς θα γίνει το μάζεμα ελιάς-Aπαραίτητα έγγραφα για μετακίνηση

10:29 - 06 Νοε 2020 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Lockdown: Πώς θα γίνει το μάζεμα ελιάς-Aπαραίτητα έγγραφα για μετακίνηση
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των μέτρων -λόγω εποχής- τέθηκε το ερώτημα σχετικά με το τι θα γίνει με το μάζεμα της ελιάς σε ολόκληρη τη χώρα.

Για το θέμα ερωτήθηκαν μέχρι και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Υπάρχει πολύς κόσμος που είτε ήδη έχει προγραμματίσει να μαζέψει ελιές, είτε θα πρέπει να το κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενα από τα προβλήματα που που παρουσιάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που επιβάλλεται το πανεθνικό lockdown είναι πώς θα γίνουν οι απαραίτητες μετακινήσεις για το μάζεμα της ελιάς.

Η κυβέρνηση προέβη γι' αυτό το λόγο σε διευκρινίσεις, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι πολίτες μπορούν να κάνουν κανονικά τις συγκεκριμένες εργασίες.

Επιτρέπονται, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και φυσικά οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή των ελαίων και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Τα έγγραφα

Θα πρέπει, πάντως, να υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι οι μετακινήσεις γίνονται για αγροτικές εργασίες.

Η συγκομιδή της ελιάς λοιπόν, όπως και άλλες εργατικές εργασίες θα μπορούν να γίνονται κανονικά, αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Αυτά είναι:

Οι εργάτες θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους,
Οι ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε9. 
Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 06 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.