ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κορυφαίες επιλογές της Cheuvreux

15:11 - 28 Ιαν 2009 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η παγκόσμια κρίση είχε σημαντική επίδραση στην ελληνική αγορά μετοχών το 2008 σημειώνει η Cheuvreux σε ανάλυσή της και σημειώνει πως τα θέματα που επηρέασαν θετικά την ελληνική αγορά την περίοδο 2003-07 τώρα αποτέλεσαν μεγάλη πηγή κινδύνου για τους επενδυτές το 2008. Ο οίκος περιμένει πως η εγχώρια αγορά θα αναπτυχθεί με ένα μέσο όρο 2% την περίοδο 2008-10, ενώ δραστικά θα μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των δανείων.

Αναφορικά με τις μετοχές δεν αποκλείει ο οίκος να καταγράψουν αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς και αυτός είναι και ολόγος που στις κορυφαίες του επιλογές επικεντρώνεται σε αμυντικές μετοχές. Σημειώνει πως το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει τραπεζοκεντρικό, ενώ ένας σημαντικός αριθμός μετοχές από τη μικρή κεφαλαιοποίησης προσφέρει σημαντική αξία στα τρέχοντα επίπεδα. Ο οίκος από την υψηλή κεφαλαιοποίηση επιλέγει τις ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ και από τη μικρή Ελλάκτωρ και Jumbo.

Για τον ΟΠΑΠ δίνει τιμή στόχο τα 23 ευρώ, για τον ΟΤΕ 16,5 ευρώ, για τη ΔΕΗ τα 17,6 ευρώ, για την Ελλάκτωρ τα 6 ευρώ και για τη Jumbo τα 11,5 ευρώ. Η τιμή στόχος είναι για εξάμηνο σε όλες τις παραπάνω μετοχές. Σημειώνεται πως για τη Jumbo δεν έχει υπολογιστεί το split που έχει γίνει στη μετοχή (μία νέα για μία παλιά), επομένως η τιμή στόχος είναι η μισή ήτοι 5,75 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.