ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκοσμίως πιο φθηνή η Intralot λέει η UBS- Φθηνός και ο ΟΠΑΠ

14:47 - 06 Φεβ 2009 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Στις φθηνότερες μετοχές παγκοσμίως του κλάδου τυχερών παιχνιδιών με βάση τον πολλαπλασιαστή κερδών περιλαμβάνει η UBS την Intralot για την οποία έχει δώσει τιμή στόχο τα 6 ευρώ και σύσταση αγοράς. Η μετοχή έχει περιθώριο ανόδου 102% και διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα από τον οίκο κέρδη του 2009 4,3 φορές. Η μετοχή επίσης βρίσκεται στις φθηνότερες του κλάδου παγκοσμίως και αναφορικά με την απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών που εκτιμάται στο 25,8%. Είναι στην 4η θέση.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ αυτός βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο με δείκτη απόδοσης επενδεδυμένων κεφαλαίων 983%. Επιπλόεν έχει το χαμηλότερο ΕV/EBITDA και την υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Για τον ΟΠΑΠ έχει δώσει σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 29,80 ευρώ.

Η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου εξετάζει τις 10 κορυφαίες και τις 10 τελευταίες επιλογές της βάσει αποτίμησης με βάση συγκεκριμένους αριθμοδείκτες. Οι μετοχές του κλάδου έχουν υποχωρήσει 15% από την αρχή του έτους έναντι 11% του MSCI World Index. Αναφορικά με το δείκτη EV/EBITDA (εταιρική αξία/EBITDA) πέντε από τις δέκα εταιρείες με το χαμηλότερο δείκτη από αυτές που παρακολουθεί ο οίκος και έχει δώσει σύσταση αγοράς είναι από τον κλάδο τυχερών παιχνιδιών και υπηρεσιών. Γι’ αυτό ο οίκος αναφέρει πως προτιμά την Intralot.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.