ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποβαθμίζει τον ΟΠΑΠ η Credit Suisse

11:46 - 22 Μαϊ 2006 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Στην υποβάθμιση του ΟΠΑΠ προχωρά η Credit Suisse, υιοθετώντας ουδέτερη στάση απέναντι στη μετοχή, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για πορεία καλύτερη της αγοράς. Την υποβάθμιση προκαλεί η αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του οίκου για τα μεγέθη, λόγω των καθυστερήσεων στην ένταξη ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου στο Στοίχημα και της εξωτερικής ανάθεσης της διαχείρισης ρίσκου του παιχνιδιού. Η νέα τιμή στόχος μειώνεται από τα 30 ευρώ στα 29 ευρώ.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Credit Suisse μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ, κατά 3,7% για το 2006 στα 1,86 ευρώ και κατά 9,1% για το 2007, στα 2,37 ευρώ. Ο οίκος εκτιμά πως η μετοχή θα εμφανίσει πορεία ανάλογη της αγοράς μέχρι να βελτιωθεί η προβλεψιμότητα των εξής ζητημάτων:
• Η ένταξη των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου στο Στοίχημα, η οποία αναμένεται με τη νέα σαιζόν.
• Ο διαγωνισμός για τα τερματικά.
• Ο διαγωνισμός για το risk management του Στοίχημα. Παρότι ο ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει λογικά αποτελέσματα τριμήνου την Τετάρτη, αλλά και να ωφεληθεί από το World Cup και την εισαγωγή ελληνικών αγώνων στο Στοίχημα, όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ήδη προεξοφληθεί, επισημαίνουν οι αναλυτές της Credit Suisee. Για το α΄ τρίμηνο προβλέπουν αύξηση των πωλήσεων του ΟΠΑΠ κατά 15,9%, στα 1.020 εκατ. ευρώ, μείωση των EBITDA κατά 1,9%, στα 178,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 2,9%, στα 124,5 εκατ. ευρώ. Αναβαθμίζει σε διακράτηση η Intersec Στην αναβάθμιση της μετοχής του ΟΠΑΠ προχωρά η Intersec Χρηματιστηριακή. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της ΑΧΕ, καθώς ο τίτλος άγγιξε την τιμή στόχο των 27 ευρώ, η σύσταση πώλησης αναβαθμίζεται σε διακράτηση. Η μετοχή του ΟΠΑΠ θα σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, παρά τις καθυστερήσεις στο Στοίχημα και την εξωτερική ανάθεση της διαχείρισης ρίσκου του παιχνιδιού, εκτιμούν οι αναλυτές της Intersec.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.