ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αγοράζει σήμερα η Citigroup

17:18 - 23 Μαϊ 2006 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Eurobank, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Τιτάν αποτελούν τώρα τις επιλογές της Citigroup, έπειτα από την πτώση. Στο σημερινό σημείωμά του για τη Σοφοκλέους, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος επιμένει πως μια σειρά από καταλύτες δικαιολογούν την ανάκαμψη και συστήνει αγορές στα χαμηλά. Συγκεκριμένα, προτείνει στους πελάτες του να αποφεύγουν τη μικρή κεφαλαιοποίηση και να στραφούν στη μεσαία και υψηλή, όπου η διόρθωση υπήρξε εξίσου ραγδαία.
Ειδικότερα, για τη Eurobank, οι αναλυτές της Citigroup επισημαίνουν πως τα περιθώρια ανόδου υπολογίζονται στο 46%, ενώ το P/E στο 8,9. Ανοδο 34% αναμένει από τη Motor Oil ο οίκος και διαβλέπει πολλούς καταλύτες, μεταξύ των οποίων τα θετικά αποτελέσματα που αναμένονται την Πέμπτη (αύξηση κερδών 25%), οι ευοίωνες προοπτικές και τα περιθώρια διύλισης, η ένταξη στο δείκτη MSCI Greece και το μέρισμα των 0,90 ευρώ. Για τον ΟΠΑΠ, τα περιθώρια ανόδου υπολογίζονται στο 28%, με τον οίκο να αναμένει την ανακοίνωση θετικού τριμήνου την Τετάρτη, και την αύξηση της προβλεψιμότητας στα βασικά ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία, κατά την τηλεδιάσκεψη της επόμενης ημέρας. Στα θετικά και το World Cup. Τέλος, για την Τιτάν, τα περιθώρια ανόδου εκτιμώνται στο 32%, με τις προοπτικές να παραμένουν θετικές, παρά τους κινδύνους από την αμερικανική αγορά ακινήτων και την αδυναμία του δολαρίου. Στους θετικούς καταλύτες για το σύνολο της αγοράς, η Citigroup επισημαίνει:
* Την ισχυρή αύξηση των εταιρικών κερδών (στο 22% φέτος και περίπου στο 15% το 2007).
* Το γεγονός ότι η διόρθωση έχει πραγματοποιηθεί με φυσιολογικούς όγκους.
* Τα περιθώρια ανόδου 30% που προβλέπει η τιμή στόχος για τον FTSE 20 (με το 23% να προέρχεται από τις τράπεζες).
* Την περιορισμένη έκθεση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αμερικανική οικονομία ή την αγορά των εμπορευμάτων. Στα θεμελιώδη πλεονεκτήματα της Σοφοκλέους αναφέρονται η απουσία συναλλαγματικού κινδύνου, οι σταθερές πολιτικές προοπτικές, το spread του 10ετούς ομολόγου το οποίο έχει διευρυνθεί μόλις κατά 2 μονάδες και η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.