ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα στη Βουλή για τον ΟΠΑΠ

21:37 - 13 Ιουλ 2006 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Νέα αντιπαράθεση εξελίχθηκε την Πέμπτη στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή αυτήν την φορά τον ΟΠΑΠ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για αδιαφάνεια της διοίκησης του Οργανισμού στους δημόσιους διαγωνισμούς και για προμήθειες με παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, σε επερώτησή τους, κατήγγειλαν καταστρατήγηση του καταστατικού του ΟΠΑΠ, για «την εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών συμφερόντων, προσλήψεις ημετέρων, υπέρμετρες αμοιβές των επικεφαλής του Οργανισμού, επιλεκτική διανομή της διαφήμισης και χορηγίες κομματικού χαρακτήρα».

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι διενεργήθηκαν δημόσιοι διαγωνισμοί και προμήθειες με παραβιάσεις του Κανονισμού Προμηθειών και την αγνόηση των δικαστικών αποφάσεων, που δικαίωσαν τις προσφυγές των θιγόμενων εταιρειών.

«Σας κατηγορώ ότι συγκροτείτε μια ομάδα μισθοφόρων πραιτοριανών που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Δ. Λιντζέρης.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός υποστήριξε ο παλαιός μαθηματικός τύπος είχε πλαφόν στην έκπτωση επί ποινή αποκλεισμού, ενώ σήμερα δεν υπάρχει πλαφόν.

«Δεν καταλαβαίνετε ότι κάθε δήλωση που κάνετε εσείς, χωρίς να στηρίζεται πουθενά, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μια εταιρεία που είναι στο Χρηματιστήριο, όταν έχουμε όλοι συναποφασίσει, μετά από το μεγάλο φαγοπότι του 1999, ότι δεν πρέπει οι πολιτικοί να ασχολούνται με το ΧΑ, υπό την έννοια των δηλώσεων και αντιδηλώσεων, αλλά να το αφήνουν να λειτουργεί;» σημείωσε ο κ. Ορφανός χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.