ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Χαμηλότερα ο στόχος από Morgan Stanley, υψηλότερα από Deutsche

11:54 - 05 Σεπ 2006 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, από τα 32 ευρώ στα 31 ευρώ, προχωρά η Morgan Stanley, διατηρώντας, ωστόσο, την πρόβλεψή της για πορεία καλύτερη της αγοράς. Από την πλευρά της, η Deutsche Bank αυξάνει ελαφρώς το στόχο για τη μετοχή στα 27,5 ευρώ από 27,3 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση διακράτησης.

H Morgan Stanley αποδίδει τη μείωση της τιμής στόχου στην αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ κατά 6-9%, προκειμένου να συνυπολογίσει χαμηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερα έξοδα. Ωστόσο, τονίζει πως με μέση ετήσια αύξηση των κερδών της τάξης του 21% για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ΟΠΑΠ παραμένει σε ελκυστικά επίπεδα αποτίμησης.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι εμφανίζει σημαντικούς καταλύτες στο μέλλον, με τα κέρδη του Στοίχημα να προβλέπονται διπλάσια μέχρι το 2008 και τη διεύρυνση του ωραρίου του Kino να δίνει ώθηση 30% στο παιχνίδι. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Morgan Stanley επισημαίνει πως η προσοχή που δίνουν οι επενδυτές στην αύξηση των εσόδων του ΟΠΑΠ δεν είναι σωστή, και συστήνει να εστιάζουν στα μικτά κέρδη.

Τέλος, ο οίκος τονίζει πως ο ΟΠΑΠ θα προσφέρει αξία και μετά το 2020, με τη λήξη της άδειας μονοπωλίου. Με  την απορρύθμιση της αγοράς, ο ΟΠΑΠ θα χάσει μερίδιο, όμως, θα ευνοηθεί τελικά από την κορυφαία θέση και την εμπειρία που ήδη κατέχει. Το σενάριο της Morgan Stanley για άνοιγμα της αγοράς μέχρι το 2010 θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 38 ευρώ, και εάν το χρονοδιάγραμμα επεκταθεί μέχρι το 2015, τότε, ο στόχος ανεβαίνει στα 46 ευρώ.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, οι ευνοϊκές συνθήκες που απολαμβάνει στην αγορά ο ΟΠΑΠ είναι εύθραυστες, αφού το μονοπώλιο λήγει το 2020 και ο ανταγωνισμός από τα onlineστοιχήματα αυξάνεται.

Πάντως, με τη διείσδυση του internet να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ο οίκος εκτιμά πως η βελτίωση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ θα έδινε ώθηση στα έσοδα του οργανισμού, βραχυπρόθεσμα, ενώ και η περικοπή του κόστους στο Στοίχημα θα διατηρούσε τα περιθώρια κατά το 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.