ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Απέσυρε την τροποποίηση για πρόσβαση των υποψηφίων αγοραστών στα στοιχεία του ΟΠΑΠ

13:06 - 06 Φεβ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΥΠΟΙΚ: Απέσυρε την τροποποίηση για πρόσβαση των υποψηφίων αγοραστών στα στοιχεία του ΟΠΑΠ
Στην απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε την πρόσβαση των υποψηφίων αγοραστών στις εμπιστευτικές πληροφορίες εμπορικής φύσεως των υπό αποκρατικοποίηση εταρειών προχώρησε χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.

Η τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, έδινε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τη δυνατότητα να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος "όλες εν γένει τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν το νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης".

 

Αντιδράσεις των κομμάτων για την τροπολογία

Η τροπολογία αποσύρθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, αλλά και στελεχών της συγκυβέρνησης, όπως οι βουλευτές Γ. Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ) και Ν. Φούντα (ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι έθεσαν... θέμα εθνικής ασφάλειας όσον αφορά τις συμβάσεις της ΕΛΒΟ και της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και προειδοποίησαν ότι θα καταψήφιζαν την τροπολογία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.