ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική αύξηση κερδών και πωλήσεων για την Intralot

12:02 - 28 Μαρ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η εταιρεία κατέγραψε 15% αύξηση στις πωλήσεις και των κερδών EBITDA για το 2012.

Σημαντική αύξηση των κερδών και των πωλήσεών της κατέγραψε η Intralot για το προηγούμενο έτος, ενώ κατακόρυφη άνοδο παρουσίασαν τα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

"Η INTRALOT, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 12μηνου 2012, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

 

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT το 2012 αυξήθηκε κατά 14,3% φτάνοντας τα €1,374 δισ. σε σύγκριση με το 2011. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 15,4% φτάνοντας τα €177,5 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) αυξήθηκαν κατά 2,4% φτάνοντας τα €58,4 εκατ. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EAT-am) διαμορφώθηκαν στα €6,1 εκατ. από €17,7 εκατ. το 2011. Τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (adjusted EAT-am) έφτασαν τα €16,5 εκατ. από €23,6 εκατ. το 2011. Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές της Εταιρείας το 2012 σημείωσαν αύξηση 39%, φθάνοντας τα €114 εκατ.

Το Δ' Τρίμηνο του 2012 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT αυξήθηκε κατά 7,9% φτάνοντας τα €373,1 εκατ. σε σχέση με το Δ' τρίμηνο του 2011. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 45,3% και διαμορφώθηκαν στα €60,5 εκατ. Τα Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) σημείωσαν αύξηση 7,5% φτάνοντας τα €25,9 εκατ.

 

Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της το 2012 αυξήθηκε κατά 6,0% φτάνοντας τα €139,6 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBΙTDA) αυξήθηκαν κατά 13,0% φτάνοντας τα €21,9 εκατ. και τα κέρδη μετά φόρων (EAT) αυξήθηκαν κατά 85,5% διαμορφωμένα στα €3,0 εκατ.

 

Με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σημείωσε: "Το 2012 η INTRALOT κατόρθωσε να επιτύχει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεων και των κερδών EBITDA κατά 15% σε σύγκριση με το 2011, σε συνέχεια της εντυπωσιακής αύξησης των κερδών EBITDA κατά 45% το Δ' τρίμηνο του 2012. Επιπλέον, οι λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας σημείωσαν σημαντική αύξηση 39% φτάνοντας το 2012 τα €114 εκατ.

 

Το 2012 υπήρξαν σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις: Ξεκινώντας με τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη, κατορθώσαμε να ξανακερδίσουμε την άδεια – αυτή τη φορά για 10 χρόνια - για τη διαχείριση της εθνικής λοταρίας της Μάλτας, διατηρώντας την παρουσία μας σε μία από τις πιο σημαντικές αγορές, όπου δραστηριοποιούμαστε. Επιπλέον, σε συνεργασία με την SGI θα εισέλθουμε στην αγορά αθλητικού στοιχήματος της Γερμανίας, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές αθλητικού στοιχήματος παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, όπου η αγορά τυχερών παιχνιδιών αναδιαμορφώνεται σημαντικά, η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η INTRALOT, επελέγη ως ο επιτυχών πλειοδότης για την απόκτηση της 12ετούς άδειας διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων. Η INTRALOT συμμετέχει επίσης στη διαδικασία της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ και σκοπεύει να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ που ξεκίνησε πρόσφατα. Επίσης, στη σημαντική ιταλική αγορά, κερδίσαμε πρόσφατα 10ετή άδεια για τη λειτουργία παιχνιδομηχανών AWP και VLT. Ακόμα, ανακοινώθηκε πρόσφατα η οριστικοποίηση της συμφωνίας σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή τεχνολογικής υποδομής και σχετικών υπηρεσιών για το κεντρικό σύστημα του ΟΠΑΠ και αναμένουμε την έγκριση των μετόχων του ΟΠΑΠ. Στην αμερικανική ήπειρο, στις ΗΠΑ, η Εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία του σημαντικού συστήματος εποπτείας βιντεολόττο στο Οχάιο και επέκτεινε το συμβόλαιο της στο Αϊντάχο για επιπλέον 3 έτη, έως το 2017. Συνεχίζοντας στην περιοχή της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, η εταιρεία μας πέτυχε αύξηση της κερδοφορίας της στην Τζαμάικα κατά 77% το 2012 και κατορθώσαμε να εισέλθουμε στην ενδιαφέρουσα αγορά του Μεξικού. Οι θυγατρικές μας στο Περού και τη Βραζιλία συνέχισαν να αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους και στην Αργεντινή καταφέραμε να επεκτείνουμε τα συμβόλαια σε 2 πολιτείες. Στην περιοχή της Ασίας και Ωκεανίας, στην Ταϊβάν οι κοινοπραξίες, οι οποίες υποστηρίζονται από την INTRALOT, πέτυχαν νικητήρια αποτελέσματα και στις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες τόσο για το έργο της Λοταρίας, όσο και του αθλητικού στοιχήματος. Επιπλέον, ξεκινήσαμε το πολύ σημαντικό έργο εποπτείας βιντεολόττο στην Βικτώρια της Αυστραλίας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τερματίσαμε τη δραστηριότητα μας στη Μαδρίτη, όσον αφορά στη διοργάνωση του στοιχήματος, υλοποιώντας τη στρατηγική μας να αποχωρούμε από έργα που παρουσιάζουν χαμηλή απόδοση.

 

Σε σχέση με την οικονομική μας ισχύ, στα μέσα του 2012, παρά το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, καταφέραμε να επεκτείνουμε το κοινοπρακτικό δάνειο για δύο επιπλέον έτη έως το Δεκέμβριο του 2014 με ανταγωνιστικούς οικονομικούς όρους, χάρη στην καλή οικονομική κατάσταση της εταιρείας και τη διαφοροποίηση και διεθνοποίηση των λειτουργιών μας. Αυτή την περίοδο, ενεργούμε προς την αναχρηματοδότηση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το οποίο λήγει το Δεκέμβριο του 2013.

 

Η INTRALOT, έχοντας κατακτήσει την ηγέτιδα θέση του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς και έχοντας δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο πολλών και διαφορετικών έργων, αποδεικνύει ότι βασίζει την ανάπτυξή της σε ένα ευέλικτο και ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η Εταιρεία ακολουθώντας αυτό το επιτυχημένο μοντέλο, εν όψει των πολυάριθμων ευκαιριών, αλλά και προκλήσεων, που αναμένονται μέσα στα επόμενα χρόνια στη διεθνή αγορά τυχερών παιχνιδιών."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.