ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OΠΑΠ: Δύο προσφορές για το 33%, από Emma Delta και Third Point

20:14 - 17 Απρ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
OΠΑΠ: Δύο προσφορές για το 33%, από Emma Delta και Third Point
Δυο προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίση που «τρέχει« το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως μεταδίδει το Reuters,  προσφορά κατέθεσε η Emma Delta, κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο εφοπλιστής Γιώργος Μελισανίδης. Στο σχήμα συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, σύμφωνα με πήγες που διατήρησαν την ανωνυμία τους. 

 

Η δεύτερη προσφορά κατατέθηκε από τo αμερικανικό hedge fund, Third Point του Daniel Loeb.

 

 

Η αναλυτική σύνθεση των δυο επενδυτικών σχημάτων που διεκδικούν τον Οργανισμό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σχήμα της Emma Delta συμμετέχει ο διεθνής κολοσσός του gaming Lottomatica.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο  θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών, σε συνέχεια εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων. Στην ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των έγκυρων υποψηφίων και θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

 

Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ">ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 2,108 δισ. ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:40 - 17 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.