ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Μέχρι τις 26 Απριλίου οι προτάσεις για τις ιπποδρομίες

23:02 - 21 Απρ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΤΑΙΠΕΔ: Μέχρι τις 26 Απριλίου οι προτάσεις για τις ιπποδρομίες
Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο παραχωρώντας την αποκλειστική άδεια για τον ΟΔΙΕ.

Μέχρι τις 26 Απριλίου μετά την παράταση που δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης ιπποδρομιών αλλά και αμοιβαίων στοιχημάτων επί των ιπποδρομιών για 20 χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έτοιμοι να κατέβουν στον διαγωνισμό για τον ΟΔΙΕ είναι τρεις εταιρείες και συγκεκριμένα η Ιντραλοτ, η γαλλική PMU αλλά και ο νοτιοαφρικάνικος κολοσσός Phumelela, ενώ πηγές επισημαίνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε και τις εκπλήξεις στο παρά πέντε.

 

Γαλλικό μοντέλο για τον ιππόδρομο

 

Υπογραμμίζεται ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό το Δημόσιο ουσιαστικά παραχωρεί την άδεια και όχι τον ΟΔΙΕ ο οποίος τελεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο που προβλέπει την παραχώρηση μιας αποκλειστικής άδειας διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος σε όλη τη χώρα παρέχοντας παράλληλα στον ανάδοχο το δικαίωμα να κατασκευάσει και να λειτουργήσει αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλους επενδυτές και άλλους ιπποδρόμους.

 

ippodromos500 220413

 

Το σίγουρο είναι ότι ο ΟΔΙΕ λόγω των συσσωρευμένων οικονομικών του προβλημάτων αλλά και των διοικητικών δυσλειτουργιών πηγαίνει κάθε χρόνο από το κακό στο χειρότερο. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι τα έσοδα από το ιπποδρομιακό στοίχημα περιορίστηκαν το 2012 στα 85 εκατ. ευρώ από 260 εκατ. ευρώ το 2009.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 06:50 - 22 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.