ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Emma Delta: Θα προχωρήσει το deal για τον ΟΠΑΠ

08:24 - 04 Ιουλ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Emma Delta: Θα προχωρήσει το deal για τον ΟΠΑΠ
Διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, παρείχε ο βασικός μέτοχος της εξαγοράστριας κοινοπραξίας Emma Delta, Γίρι Σμεκ, διαλύοντας του φόβους για κατάρρευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Όπως σημείωσε μιλώντας στο Reuters, oι διαφορές γύρω από τη σύμβαση του ΟΠΑΠ για τα κρατικά λαχεία δεν θα ματαιώσουν την αποκρατικοποίηση της εταιρείας.

«Δεν βλέπω κανέναν άμεσο ή σημαντικό κίνδυνο να καθυστερήσει ή να μπλοκάρει το ντηλ», είπε, προσθέτοντας βεβαίως ότι η Emma Delta θα επανεξετάσει εξονυχιστικά τη σύμβαση για τα λαχεία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

«Να είστε σίγουροι ότι μετά το κλείσιμο (της συμφωνίας για τον ΟΠΑΠ) θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για να δούμε εάν είναι εις βάρος της εταιρείας ... αυτό δεν θα προκαλέσει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης», είπε ο Σμεκ, προσθέτοντας ότι αναμένει η πώληση να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Την πεποίθησή του ότι θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

«Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα τα βρούμε. Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία γι' αυτό», είπε ο κ. Σταυρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση συμφώνησε τον Μάιο να πουλήσει το 33% του ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό επενδυτικό κεφάλαιο Emma Delta, έναντι 652 εκατ. ευρώ. Η κίνηση θεωρήθηκε αποφασιστικής σημασίας για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Η πώληση, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς η Emma Delta, που ελέγχεται από τον Τσέχο επενδυτή Jiri Smejc, ζήτησε -όπως αναφέρει το Reuters- επαναδιαπραγμάτευση μιας προηγούμενης, επίσης ανολοκλήρωτης, συμφωνίας του ΟΠΑΠ: την αγορά της άδειας κρατικών λαχείων από κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο ΟΠΑΠ και στην οποία συμμετέχουν η Intralot και η Scientific Games SGMS.

«Θα επαναξιολογηθεί η σύμβαση για τα λαχεία»

Η Emma Delta δεν σκοπεύει να μπλοκάρει την αγορά του ΟΠΑΠ, προειδοποίησε, ωστόσο, ότι μετά την απόκτηση του ΟΠΑΠ, θα προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο της σύμβασης για τα λαχεία.

Η εταιρία ανησυχεί ότι σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, ο ΟΠΑΠ ίσως καταβάλει υπερβολική προμήθεια στην Intralot και τη Scientific Games για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σχετικά με τα λαχεία, ενώ αντιδρά και στο δικαίωμά τους να μπλοκάρουν αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρίας.

«Να είστε σίγουροι ότι μετά το κλείσιμο (της συμφωνίας για τον ΟΠΑΠ) θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για να δούμε εάν είναι εις βάρος της εταιρείας... αυτό δεν θα προκαλέσει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης», είπε ο Σμεκ.

«Πρέπει επίσημα και με διαφάνεια να επιβεβαιώσουμε ότι η σύμβαση (για τα λαχεία) είναι ΟΚ από άποψη διοίκησης, αρχών και κανόνων της αγοράς», πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους όρους της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Απλώς πιέζουμε να τηρήσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ στην ενδιάμεση περίοδο τη διεθνώς βέλτιστη πρακτική», συμπλήρωσε.

«Κατά την ενδιάμεση περίοδο, αναμένουμε ότι ο ΟΠΑΠ θα διοικείται προς το καλύτερο συμφέρον όλων των μετόχων», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:38 - 04 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.