ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Iντραλότ: Σταθερές προοπτικές από Moody's και Fitch

13:45 - 08 Αυγ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η εξωστρέφεια της Intralot αποτελεί ατού αλλά και απειλή για το αξιόχρεό της, είπαν την Πέμπτη οι οίκοι Moody's και Fitch αξιολογώντας τα νέα ομόλογα της εταιρείας με 'Β1' και 'ΒΒ-' αντίστοιχα.

Η Intralot εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ομόλογα ύψους 325 εκατ. ευρώ με τσουχτερό επιτόκιο 9,75%.  Σύμφωνα με τη Moody's, η αξιολόγηση αντανακλά μεταξύ άλλων την ηγετική θέση της εταιρίας στην παγκόσμια αγορά προμήθειας πληροφοριακών συστημάτων για τυχερά παιχνίδια, καθώς και ότι μόλις 5,6% του τζίρου της προέρχεται από την Ελλάδα. Περαιτέρω ατού για την Intralot αποτελούν η απελευθέρωση των αγορών τυχερών παιγνίων στην Ασία και οι καλές προοπτικές για τα μελλοντικά της έσοδα, σημείωσε η Moody's.

 

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, οι δύο οίκοι αξιολόγησης ανέφεραν ότι η Intralot είναι εκτεθειμένη σε πολλές χώρες με χαμηλό credit rating, όπως η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Τζαμάικα και το Μαρόκο. Σύμφωνα με τη Moody's, η Intralot δεν έχει καλό ιστορικό σε ό,τι αφορά την παραγωγή ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 08 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.