ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η υπογραφή της πώλησης του ΟΠΑΠ

09:22 - 11 Αυγ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Σήμερα η υπογραφή της πώλησης του ΟΠΑΠ
Θα παραχωρηθεί το 33% οργανισμού στην Emma Delta, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής του.

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση του 33% του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία υπό την Emma Delta, δίνοντας τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο ακόμα και για κίνδυνο «ατυχήματος» στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, το οποίο θα ήταν ένα πολύ ισχυρό πλήγμα έπειτα και από το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, τίποτε δεν προμήνυε ώς την Παρασκευή ότι θα υπάρξει σύντομα αίσιο τέλος στη διαδικασία, όταν στέλεχος της κοινοπραξίας ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ ότι τη Δευτέρα «θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση».

Η κυβέρνηση θα εισπράξει 622 εκατ. ευρώ από την πώληση αυτού του ποσοστού (τα λεφτά θα μπουν στα κρατικά ταμεία τον Οκτώβριο) και άλλα 30 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Η Emma Delta εξακολουθεί να έχει ενστάσεις για το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot (θα είναι τα επόμενα 5 έτη ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού) και με τις προμήθειες των Intralot - Scientific Games, που μετέχουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στα Κρατικά Λαχεία.

Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας Γίρι Σμετς έχει δηλώσει ότι μετά την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ θα επανεξετάσει τις συμβάσεις προμήθειας για τα Κρατικά Λαχεία και θα επιδιώξει την τροποποίησή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:30 - 12 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.