ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα top picks της Citigroup στην Ελλάδα

14:17 - 05 Ιουν 2006 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Οι μετοχές των Blue Star, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Motor Oil, Εθνική και Eurobank αποτελούν τα top picks της Citigroup στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με πρόσφατη έκδοση της σειράς Greek Filter.





Blue Star
Η μετοχή διαπραγματεύεται χαμηλότερα από την τιμή στόχο των 3,9 ευρώ, προσφέροντας συνολικά περιθώρια αποδόσεων 56%. Οι αναλυτές της Citigroup προβλέπουν για το διάστημα 2005-2008 μέση ετήσια αύξηση των πωλήσεων της Blue Star κατά 8% και των EBITDA κατά 14%. Οι κίνδυνοι για τη μετοχή εντοπίζονται στα σχέδια της Attica για περαιτέρω συγκέντρωση της εγχώριας αγοράς. Η καλύτερη κίνηση για την Attica πιστεύεται ότι θα ήταν η πλήρης εξαγορά της Blue Star, όμως, υπάρχει και ο κίνδυνος η πρώτη να χρησιμοποιήσει τη Blue Star σαν όχημα εξαγοράς (για πιθανή συγχώνευση με τις Μινωικές Γραμμές) ή να προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού της στις Μινωικές.



ΟΠΑΠ
Η μετοχή δεν απέφυγε το κύμα των ρευστοποιήσεων, καθώς και οι μέχρι στιγμής απογοητευτικές επιδόσεις της διοίκησης στα βασικά ζητήματα (ελληνικοί αγώνες στο Στοίχημα, διαγωνισμός για τερματικά, διαγωνισμός για το Στοίχημα) δεν βοήθησαν. Όμως, η ανάκαμψη των αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ, κυρίως λόγω των εσόδων από το Στοίχημα, αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό θετικό καταλύτη για τη μετοχή, στους επόμενους 12 μήνες. Οι ανθεκτικές επιδόσεις του Κίνο και η έναρξη του Bingo στο β΄ εξάμηνο αναμένεται επίσης να δράσουν καταλυτικά. Στο πλαίσιο αυτό, η Citigroup εκτιμά πως η μετοχή θα κινηθεί προς την τιμή στόχο των 31 ευρώ, όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένη να «κυνηγήσει» τον τίτλο πέρα από τα επίπεδα αυτά, λόγω του ρίσκου εφαρμογής στα σχέδια της διοίκησης.


Τιτάν
Η Citigroup εξαιρεί τη μετοχή της Τιτάν από την επιφυλακτική θεώρησή της για τον κλάδο, και αυξάνει την τιμή στόχο στα 44,5 ευρώ από 34,6 ευρώ προηγουμένως. Με συνολικές αναμενόμενες αποδόσεις 15%, ο οίκος αναβαθμίζει την Τιτάν σε buy. Εξάλλου, οι προβλέψεις του μιλούν για διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της εταιρείας.


Motor Oil
Η Citigroup συστήνει την αγορά της Motor Oil, με στόχο τα 25 ευρώ ανά μετοχή. Τη θετική άποψη του οίκου στηρίζει η εκτίμηση πως η Motor Oil θα ωφεληθεί περισσότερο από κάθε εταιρεία του κλάδου από τις δομικές αλλαγές στον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η Motor Oil αποτελεί «τέρας μετρητών», καθώς αναμένεται να παραγάγει ταμειακές ροές προ μερισμάτων 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, στο 50% της σημερινής κεφαλαιοποίησής της.


Εθνική Τράπεζα
Σύσταση αγοράς και τιμή στόχο στα 48,5 ευρώ εκδίδει για την Εθνική η Citigroup, δηλώνοντας την εμπιστοσύνη της στη δέσμευση της διοίκησης για αναδιάρθρωση και στη λογική της εξαγοράς της Finansbank.


Eurobank
Θετική παραμένει η Citigroup απέναντι στη Eurobank, για τις προοπτικές ανάπτυξής της στην ελληνική και τη βαλκανική αγορά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.